Tienerklets kletsboek voor pubers

Tienerklets kletsboek voor pubers van Blijfwijs.nl

Door: Blijfwijs.nl  19-12-2011
Trefwoorden: Kinderen, Basisschool, Basisonderwijs

 Nieuw in de serie Kletsboeken: Tienerklets! Een boek vol vragen voor tieners. Je ‘leest' het boek samen met een vriend(in) of één van de ouders waardoor je in gesprek raakt met elkaar. Op iedere linker- en rechterpagina staan dezelfde verrassende, uitdagende, grappige maar vooral herkenbare vragen en opdrachten. Over talenten, vakantie, school, later, baantjes, verliefdheid, smoesjes, wensen en meer. 

Het boek is zo opgezet dat tieners zelf bepalen hoe ze het gebruiken. Ze kunnen het boek met een vriend of vriendin invullen, maar ook met één van de ouders. Ze kunnen antwoorden aankruisen en notities maken of er alleen over kletsen. Iedere pagina kan met iemand anders ingevuld worden. 

Tienerklets! nodigt uit om op een luchtige manier diverse onderwerpen te bespreken, soms gewoon voor de lol en soms uitmondend in een serieus gesprek. Het laat je nadenken over jezelf en je omgeving. Is een mooie mix van plezier maken en serieus contact. Een praktisch hulpmiddel om samen bezig te zijn en onderwerpen bespreekbaar te maken. Concrete vragen: aanvinken, ranken, of korte antwoorden geven volstaan; je hoeft geen uitgebreide verhalen op te schrijven. Samen denken en dromen, lachen en zeuren, chillen en kletsen. 

• Hoe ziet jouw ideale feest eruit? 
• Ik heb wel eens iets getypt dat ik nooit in het echt zou durven zeggen. 
• Je moet kiezen: een dag zonder eten of een maand zonder computer. 
• Zou jij in ruil voor een gratis mobieltje tongzoenen met een onbekende? 
• Meet je ouders (van 0 tot 100%): heeft humor, zeurt aan mijn hoofd, kan ik vertrouwen, heeft geduld, is streng, laat me met rust. 
• Wat vinden jouw vrienden leuk aan jou? 
• Je moet kiezen: voetballen met je moeder of shoppen met je vader. 
• Pieker jij wel eens over je beltegoed, je lijf, je rapport, de aarde, een sms-je?
Opvoedcoach Tischa Neve: ‘Veel ouders die mijn advies inwinnen vinden het lastig om in contact te blijven met hun pubers. Op een leuke manier communiceren met je kind is ineens niet altijd meer vanzelfsprekend. Ik zie dit boek als een mooi steuntje in de rug voor ouders om op een ontspannen manier belangrijke en dagelijkse onderwerpen met hun tieners te bespreken. Gewoon omdat het leuk is of als het even lastig is.' 

Trefwoorden: Basisonderwijs, Basisschool, Blijfwijs, Educatief, Emotioneel, Kinderen, Primair Onderwijs, Sociaal Emotioneel

Andere producten en diensten van Blijfwijs.nl

3D puzzel zonnestelsel van Blijfwijs.nl thumbnail
18-11-2015

3D puzzel zonnestelsel

Bouw je eigen 3D zonnestelsel in elkaar zonder schaar of lijm!


3D puzzel zonnestelsel van Blijfwijs.nl thumbnail
05-11-2015

3D puzzel zonnestelsel

Bouw je eigen 3D zonnestelsel in elkaar zonder schaar of lijm!


EquiLogic van Blijfwijs.nl thumbnail
03-11-2015

EquiLogic

Logisch rekenspel EquiLogic is een logische hersenkraker die een beroep doet op de hoofdrekenkunsten.


Beestachtig cijfers leren van Blijfwijs.nl thumbnail
27-10-2015

Beestachtig cijfers leren

Wat een leuke puzzel voor jonge kinderen! Met deze houten puzzel leert jouw kindje spelenderwijs tellen en de getalsymbolen herkennen!


Spektro Starter van Blijfwijs.nl thumbnail
21-10-2015

Spektro Starter

Spektro is een serie experimenteerdozen waarmee kinderen op een eenvoudige manier elektriciteit (electro) leren kennen. De losse onderdelen worden door middel van eenvoudige drukknoopverbindingen op elkaar geklikt waardoor verschillende circuits gebouwd kunnen worden.


letterspelmat van Blijfwijs.nl thumbnail
14-10-2015

letterspelmat

Leren hakken en plakken hoeft niet altijd zittend op een stoel te gebeuren! Het kan ook als je lekker aan het bewegen bent met de Letterspelmat.


Engels Spreekwoordenspel van Blijfwijs.nl thumbnail
06-10-2015

Engels Spreekwoordenspel

Letterlijke vertalingen in het Engels van Nederlandse uitdrukkingen leiden vaak tot hilariteit. Don’t wake up sleeping dogs of Don’t gamble on one horse klinkt grappig, maar is voor Engelstaligen onbegrijpelijk. Hoe zeggen de Engelsen het dan wel? Let sleeping dogs lie. Don’t put all your eggs in one basket. It’s no use crying over spilt milk. Bite the bullet. De Engelse taal zit er vol mee. In dit superleuke spel beeldt Kaboontje 78 veelgebruikte Engelse spreekwoorden en uitdrukkingen


MECCANO MECCANOID RMS G15 van Blijfwijs.nl thumbnail
28-09-2015

MECCANO MECCANOID RMS G15

Dankzij zijn MeccaBrein dat gemaakt is met kunstmatige intellegentie is dit een hele slimme robot, die je zelf in elkaar kan zetten! Ontdek zijn ongelooflijke functies: hij kan met je spelen, grapjes vertellen, dansen of je persoonlijke assistent worden! Je kan zelfs met hem praten met behulp van zijn spraakherkenning.


Rompompom Lettermemo van Blijfwijs.nl thumbnail
21-09-2015

Rompompom Lettermemo

Iedere kleuter houdt van Rompompom! Met dit Rompompom Lettermemo speel je een potje memory én raakt je kleuter bekend met de letters.


Speel Lingo Junior nu thuis met je eigen ballenbak! van Blijfwijs.nl thumbnail
14-09-2015

Speel Lingo Junior nu thuis met je eigen ballenbak!

Helaas is Lingo niet meer op de buis te zien. Maar nu kun je dit spel thuis spelen! Leuk voor iedereen en in het bijzonder kinderen die leren lezen!


Het Deugdenspel: herken de bouwstenen van jouw karakter! van Blijfwijs.nl thumbnail
02-09-2015

Het Deugdenspel: herken de bouwstenen van jouw karakter!

Het Deugdenspel: herken de bouwstenen van jouw karakter!


Schoolklok van Blijfwijs.nl thumbnail
24-08-2015

Schoolklok

Klok leren kijken valt niet mee. Tien óver half, kwart voor, vijf vóór half. De logica mist soms in de manier waarop wij de tijd opzeggen. Blijfwijs.nl heeft de Schoolklok in het assortiment waarmee kinderen en ouders zelf kunnen experimenteren met de wijzers en zo extra oefenen met het leren klokkijken. Met de bijgeleverde houten pinnen kun je de klok mooi rechtop zetten. Ophangen is ook mogelijk! Afmetingen verpakking: 26,5x26,5x4 cm (LxBxH)


Tafels leren met Dolfje Weerwolfje van Blijfwijs.nl thumbnail
11-08-2015

Tafels leren met Dolfje Weerwolfje

Met dit leuke spel oefent je kind spelenderwijs de tafels. Zo word je kind ongemerkt een tafelkampioen! Door de vrolijke illustraties van het bekende weerwolfje van Paul van Loon is het leren van tafels niet langer saai! Leerdoelen: Oefenen van de tafels 1 t/m 10 Oefenen met het honderdveld Patronen herkennen


MAAN ROOS VIS SCHRIJFKAARTEN van Blijfwijs.nl thumbnail
22-06-2015

MAAN ROOS VIS SCHRIJFKAARTEN

Met de maan roos vis afwisbare schrijfkaarten kan je kind thuis eindeloos oefenen met de letters die het op school leert schrijven.


Dieren Avontuur - Outdoor Game Cards van Blijfwijs.nl thumbnail
18-06-2015

Dieren Avontuur - Outdoor Game Cards

Zoek je vrienden bij elkaar en beleef een spannend dieren avontuur! Speel Levend Stratego in het thema Dieren. Ideaal voor de bso, (school)kampen, vakantie, enz.