Wijzigingen Raad van Commissarissen Accell Group

Door: Accell Group  05-04-2006
Trefwoorden: Personalia, Raad Van Commissarissen

Heerenveen, 5 april 2006. Accell Group N.V. maakt bekend dat volgens rooster de heer Prof. Dr. S. W. (Sytse) Douma en de heer Drs. D.J. (Derk) Haank als lid van de Raad van Commissarissen zullen aftreden na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 20 april 2006. De Raad van Commissarissen wil de heer Douma voordragen voor herbenoeming en de heer Drs. J. (Jan) van den Belt voordragen voor benoeming als lid van de Raad van Commissarissen door de Algemene
Vergadering van Aandeelhouders.
De heer Douma is sinds 1 oktober 1998 verbonden aan de onderneming als lid van de Raad van Commissarissen. In 2000 werd hij benoemd tot Voorzitter van de Raad van Commissarissen. De heer Douma beschikt onder meer over uitvoerige kennis op het gebied van ondernemingsstrategie in een internationale context, organisatieontwikkeling en ontwikkeling van het management en financiële verslaggeving.
De heer Van den Belt is Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Océ N.V. Hij wordt voorgedragen als opvolger van de heer Haank. De heer Van den Belt beschikt onder meer over uitvoerige kennis en ervaring met betrekking tot het besturen van een beursgenoteerde internationaal opererende onderneming, financieel management en financiële verslaggeving, investor relations en informatietechnologie. Bij benoeming van de heer Van den Belt tot commissaris zal hij gelden als financieel expert, zoals bedoeld in artikel III.3.2 van de Nederlandse Corporate Governance Code.

Trefwoorden: Personalia, Raad Van Commissarissen