Hoe kan ik mijn huis veilig verhuren?

Hoe kan ik mijn huis veilig verhuren? van Alletoppers

Door: Alletoppers  10-07-2009
Trefwoorden: Huis Verhuren, Gratis Verhuren, Veilig Verhuren

Een huurovereenkomst kan worden aangegaan voor bepaalde of voor onbepaalde tijd. Wanneer het gaat om een contract voor onbepaalde tijd kan een huurder in principe in de woonruimte blijven wonen totdat hij de woonruimte wenst te verlaten of totdat de verhuurder de overeenkomst rechtsgeldig beëindigt. De opzegtermijn voor de huurder bedraagt minimaal 1 en maximaal 3 maanden. Lees ook de tekst onder “huuropzegging” die hierna is opgenomen.

Huurovereenkomst voor bepaalde tijd
Een huurovereenkomst voor bepaalde tijd (er is een einddatum opgenomen in de huurovereenkomst) kan niet tussentijds worden opgezegd, tenzij de mogelijkheid daartoe is opgenomen in de huurovereenkomst, bijvoorbeeld door middel van een diplomatenclausule. De overeenkomst eindigt echter niet automatisch na de overeengekomen periode, maar dient te worden opgezegd. Onder “huuropzegging” meer hierover. Indien niet wordt opgezegd, loopt de overeenkomst in principe door voor onbepaalde tijd. Let op, vanwege de vergaande huurbescherming van de huurder is een huurovereenkomst
voor bepaalde tijd slechts in enkele situaties rechtsgeldig. Voorbeelden van deze situaties zijn terug te vinden op www.wetwegwijzer.nl met toegankelijke juridische informatie over huur en verhuur.

Uw huis te huur aanbieden: http://woning.alletoppers.nl/info/gratis-en-snel-uw-huis-verhuren

Trefwoorden: Gratis Verhuren, Huis Verhuren, Veilig Verhuren