Huis verhuren in plaats van verkopen

Huis verhuren in plaats van verkopen van Alletoppers

Door: Alletoppers  02-07-2009
Trefwoorden: Gratis, Huis Verhuren

Het tijdelijk verhuren van een koopwoning in afwachting van de verkoop is wel mogelijk. Dit hoeft ook niet meteen te betekenen dat de huurders vervolgens moeilijk het huis uit te krijgen zijn.

Dit meldde minister Eberhard van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie als reactie op de Vereniging Eigen Huis, die ervoor hebben gepleit dat verkopers van huizen hun woning tijdelijk zouden moeten kunnen verhuren.

Uw huis gratis te huur aanbieden: http://woning.alletoppers.nl/info/gratis-en-snel-uw-huis-verhuren

Woningeigenaren met een hypotheek op hun huis stuiten vaak op het probleem dat hun hypotheekverstrekker hen verbiedt om het huis te verhuren. Dit komt voornamelijk omdat huurders na de koop moeilijk of zelfs helemaal niet het huis uit te krijgen zijn. Zij kunnen dan namelijk een beroep doen op de huurbescherming.

De Leegstandswet biedt wel degelijk de mogelijkheid om een woning met hypotheek tijdelijk te verhuren volgens de minister. Als er een beroep wordt gedaan op de Leegstandswet en het huis is voor meer dan een half jaar verhuurd, geldt een groot deel van de huurbescherming niet. De verhuurder heeft op het moment dat het huis verkocht is een opzegtermijn van drie maanden. De Leegstandswet stelt ook de eis dat de verhuurder een vergunning bij de gemeente aanvraagt. Deze vergunning geldt voor twee jaar en kan worden verlengd tot maximaal vijf jaar.

Hiermee is de verhurende huiseigenaar er alleen nog niet. In de meeste hypotheekaktes is namelijk opgenomen dat het koophuis niet verhuurd mag worden. Als de huiseigenaar toch het huis wil verhuren, kan dat pas wanneer de hypotheekverstrekker formeel toestemming hiervoor heeft gegeven.

Het tijdelijk verhuren van een koopwoning kan voorkomen dat huiseigenaren met dubbele woonlasten komen te zitten, namelijk voor de nieuwe en de oude woning. De ontvangen huur van de oude woning moet wel opgegeven worden voor de inkomstenbelasting.

Uw huis gratis te huur aanbieden: http://woning.alletoppers.nl/info/gratis-en-snel-uw-huis-verhuren

Trefwoorden: Gratis, Huis Verhuren