Huis verhuren mag nu van de gemeente

Huis verhuren mag nu van de gemeente van Alletoppers

Door: Alletoppers  15-07-2009
Trefwoorden: Huis, Verhuren, Huis Verhuren

Huizenbezitters die een nieuwe woning hebben gekocht maar nog geen koper hebben gevonden voor hun oude woning, mogen hun huis tijdelijk verhuren.

Op basis van de Leegstandwet kan de gemeente om je huis te verhuren vergunning verlenen. "We verwachten dat dit aantal zal toenemen", zegt makelaar Frans de Hond. Gemeenten zullen de mogelijkheid voor tijdelijke verhuur van woningen die lang in de verkoop staan actief uitdragen. "Op deze manier hopen we de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen", zegt de Hond.

Makelaar Frans de Hond krijgt geregeld vragen over de verhuur van woningen die lang in de verkoop staan. Hij wijst nadrukkelijk op de nadelen hiervan. "Doorgaans mag het niet van de geldverstrekker", zegt Arns. "In sommige gevallen moet bovendien de opstalverzerking worden aangepast."

Huis verhuren:
De makelaar wijst er ook op dat de hypotheekrente niet meer aftrekbaar is als de woning wordt verhuurd. "Dat is de clou. Daarom moet je je niet rijk rekenen. Doe je het toch, zie verhuur dan als een tegemoetkoming in de kosten."

Op basis van de Leegstandwet kan een vergunning voor de tijdelijke verhuur van een woning worden verleend voor maximaal twee jaar. De vergunning kan daarna nog drie maal voor één jaar worden verleend. De verhuurtermijn moet minimaal zes maanden bedragen.

Bekijk hier de mogelijkheden om je huis te verhuren: http://woning.alletoppers.nl/info/gratis-en-snel-uw-huis-verhuren

Trefwoorden: Huis, Huis Verhuren, Tijdelijke Verhuur, Verhuren