Tips voor het verhuren van je huis

Tips voor het verhuren van je huis van Alletoppers

Door: Alletoppers  25-06-2009
Trefwoorden: Tips, Huis Verhuren

Tips voor het verhuren van een huis
U wilt om welke reden dan ook uw huis voor korte of lange termijn verhuren. Misschien wilt u na afloop van een bepaalde periode er weer in, maar het kan ook zo zijn dat u het huis voor onbepaalde tijd gaat verhuren. Omdat het niet zomaar iets is wat u gaat doen is het belangrijk om u van te voren goed te laten informeren. De tips en informatie die hieronder staan vermeld zullen u op weg helpen bij het verhuren van uw huis, zodat u uw woning straks met een gerust hart kunt achterlaten.

Huis gratis verhuren: http://woning.alletoppers.nl/info/gratis-en-snel-uw-huis-verhuren

1. Uw huis verhuren
In de eerste plaats moet er eerst gekeken worden naar wat voor soort huis het is. Betreft het een koopwoning? Dan zult u contact moeten opnemen met uw hypotheekverstrekker of dit is toegestaan. Als u de hypotheekverstrekker niet wilt verwittigen dat u uw huis gaat verhuren en u voldoet altijd netjes aan uw aflossingsverplichting en blijft dit ook doen dan zal het niet zo snel problemen opleveren. Als u een huurwoning hebt is het raadzaam om contact op te nemen met de verhuurder of het toegestaan is om uw huis onder te verhuren.

2. Huurovereenkomst
Om eventuele problemen en teleurstelling in de toekomst te voorkomen is het verstandig om altijd een huurovereenkomst te tekenen. In de huurovereenkomst worden de rechten en plichten van de verhuurder maar ook van de huurder vastgelegd. Zo weet u allebei waar u aan toe bent. Wilt u bijvoorbeeld geen huisdieren in uw huis? Leg dit dan expliciet vast in de huurovereenkomst. Om u niet zelf te belasten met het opstellen van een huurovereenkomst zijn er standaardmodellen in de markt. U kunt deze vinden op het internet en vervolgens downloaden.

3. Hoe verhuur ik mijn huis?
U kunt uw huis op verschillende manieren verhuren. Bepaal van te voren of u het huis gemeubileerd of ongemeubileerd gaat verhuren en of alle kosten, zoals energie en water bij de huurprijs zijn inbegrepen. Hieronder staan de tips om uw woning aan de man te bengen.

4. Verhuurbureau
U kunt uw huis voor de verhuur aanmelden bij een verhuurbureau. U hebt dan geen omkijken naar het huurcontract en dergelijke want dat wordt door het bureau geregeld. Er zijn diverse organisaties gespecialiseerd in het verhuren van huizen, dus u kunt altijd wel bij een terecht.

Uw huis gratis te huur zetten: http://woning.alletoppers.nl/info/gratis-en-snel-uw-huis-verhuren

Trefwoorden: Huis Verhuren, Tips