Antonov demonstreert 's werelds eerste 2 speed supercharger in Mercedes en Ford Mustang op Circuit

Door: Antonov Plc  05-05-2006

's Werelds eerste 2 speed supercharger, die in serieproductie vervaardigd zal gaan worden, wordt volgende week op de Engine Expo beurs door Antonov gedemonstreerd. De daarop volgende week (16 en 17 mei) zal coureur Peter Kox de toegepaste technologie demonstreren op het circuit van Zandvoort.

Voor deze demonstratie van de eerste commerciële toepassing van het brede spectrum van de gepatenteerde Antonov technologieën, zal gebruik gemaakt worden van twee modellen van vooraanstaande merken te weten een Mercedes en een Ford Mustang GT. Het grote volume van deze techniek ligt in de mogelijkheid om motoren met een kleine inhoud een grotere performance te geven, waardoor de mogelijkheid wordt geboden om superchargers toe te passen op het merendeel van de auto's.

Na de Europese evenementen wordt de Mustang naar Noord-Amerika verscheept om daar deel te nemen aan de populaire Hot Rod Power Tour die daar op 6 juni van start zal gaan en wordt georganiseerd door de Performance Division van General Motors.

Bij de lancering van de supercharger op de dynamische en snelgroeiende Amerikaanse tuner markt worden de eerste productiemodellen blootgesteld aan zware omstandigheden voor de motor, in veel gevallen aan race omstandigheden.

Brad Shantry, manager Productontwikkeling bij Wheel to Wheel Powertrain, het bedrijf dat is aangesteld als distributeur voor Noord-Amerika, zei daar het volgende over: "De markt voor compressorsystemen is groeiende, daar bestaat geen twijfel over. Ik denk dat een centrifugaal 2 speed supercharger snel het neusje van de zalm zal worden in de race industrie."

John Moore, CEO van Antonov Automotive Technologies, zei het volgende over hun bedrijfsstrategie: "Onze tactiek, verkopen aan de grootste markt ter wereld voor tuning-producten, is strategisch van groot belang, met name omdat we in gesprek zijn met autofabrikanten en Tier 1 leveranciers die geïnteresseerd zijn in toepassingen met grote volumes. Het toont fabrikanten dat wij genoeg vertrouwen in het product hebben om de variabele aandrijving te introduceren in de moeilijkste markt binnen de sector. Hiermee tonen we aan dat dit een volledig uitontwikkelde en beschikbare technologie betreft.
Er is al veel interesse getoond en we hebben al een aantal eenheden aan fabrikanten geleverd ten behoeve van evaluatie en ontwikkelingstesten."


Contact Antonov Plc

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share