Antonov overtuigt met supercharger op zandvoort

Door: Antonov Plc  19-05-2006
Trefwoorden: Supercharger

Antonov heeft de afgelopen dagen 's werelds eerste 2 speed supercharger, die in serieproductie vervaardigd zal gaan worden, gedemonstreerd aan analisten, journalisten en aandeelhouders. Peter Kox liet hen aan den lijve ondervinden wat de spectaculaire effecten zijn van de supercharger bij lage toerentallen. Niet alleen is de techniek succesvol toegepast in een Ford met een groot vermogen, maar ook in een kleine Chevrolet met een minstens zo indrukwekkend effect.
Op korte termijn zal de supercharger op een Mercedes worden toegepast waarbij het hoofddoel is een kleine motor het vermogen van een grotere te geven, waardoor met minder brandstof betere resultaten kunnen worden behaald. Een dergelijke toepassing van de supercharger biedt ook toegang tot grotere ondermeer Europese markten.
Na de Europese evenementen wordt de Mustang naar Noord-Amerika verscheept om daar deel te nemen aan de populaire Hot Rod Power Tour die daar op 6 juni van start zal gaan en wordt georganiseerd door de Performance Division van General Motors.
John Moore, CEO van Antonov Automotive Technologies, zei het volgende over hun bedrijfsstrategie: Onze tactiek, verkopen aan de grootste markt ter wereld voor tuning-producten, is strategisch van groot belang, met name omdat we in gesprek zijn met autofabrikanten en Tier 1 leveranciers die geïnteresseerd zijn in toepassingen met grote volumes.

Trefwoorden: Supercharger

Contact Antonov Plc

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share