Antonov presenteert met supercharger uitgevoerde Hummer H3 op SEMA show in Las Vegas

Door: Antonov Plc  01-11-2006
Trefwoorden: Supercharger

Antonov zal tijdens SEMA, (Specialty Equipment Market Association) in samenwerking met Wheel to Wheel Powertrain een Hummer H3 presenteren die uitgerust is met een 2 speed supercharger. SEMA wordt van 31 oktober tot 3 november georganiseerd in Las Vegas (VS) en is een jaarlijks terugkerende toonaangevende autoshow.

Na succesvol uitgevoerde tests met een Ford Mustang die uitgerust was met een supercharger, zijn de resultaten die geboekt werden met de Hummer H3 indrukwekkend. Antonov's supercharger zorgt ervoor dat 58% meer vermogen op de wielen wordt overgebracht in de versnellingsfase (tot 4200 rpm). De performance van de auto wordt hierdoor geheel veranderd. Volgens Brad Shantry, manager Productontwikkeling Wheel to Wheel, heeft de supercharger en de daarbijbehorende techniek ook succesvol potentieel als toepassing in andere SUV's.

Christopher Ross, Chairman Board of Directors Antonov:
"We zijn verheugd dat we naast het succesvol ontwikkelen van versnellingsbakken ook producten als de 2 speed supercharger kunnen ontwikkelen, een product dat in relatief korte tijd naar de markt gebracht kan worden. We zijn zeer enthousiast over de ontwikkelingen en over de positieve reacties die we ontvangen op de 2 speed supercharger. Dit geeft aan dat we op de juiste weg zijn. Naast het succesvol aanbrengen van de applicatie in de "zwaardere" auto's, verwacht ik ook een grote markt voor het toepassen van de 2 speed supercharger in auto's met een kleinere motor. Met deze toepassing geeft het een kleinere motor hetzelfde vermogen als een zware motor, met minder brandstofverbruik en minder CO2 uitstoot. De technische ontwikkelingsfase is nu voorbij, de toepassing is zo goed als klaar voor serieproductie."

Trefwoorden: Supercharger

Contact Antonov Plc

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share