Minimale kosten voor Antonov in verdediging patent Japanse aanklacht Toyota

Door: Antonov Plc  26-04-2006
Trefwoorden: Toyota, Juridisch, Patenten

Antonov is verheugd mede te delen dat het minimale kosten te verduren krijgt in de verdediging van de rechtzaak over de geldigheid van haar hybride patent, aangespannen door Toyota in Japan. De Europese tegenhanger van dit patent wordt momenteel door de Duitse rechtbank onderzocht en zal naar verwachting in augustus 2006 tot een uitspraak komen.

Antonov's Japanse advocaten schatten dat de juridische kosten voor het verdedigen van de zaak in Japan in beginsel minder dan 3 miljoen Japanse Yen (EUR 20,000) zal bedragen.

Antonov stelt dat de tweede generatie Toyota Prius, en andere voertuigen die deze driveline gebruiken, het patent van Antonov schenden. Tevens is Antonov van mening dat het door Toyota aanspannen van een rechtsvordering in Japan, een aantal maanden voor de uitspraak van de Duitse rechtbank, getuigt van een gebrek aan vertrouwen in een positieve afloop in Europa voor de Japanse autofabrikant.

Antonov is momenteel een verweer aan het formuleren in antwoord op Toyota's aanklacht. Zodra Antonov's verweer is ingediend hebben beide partijen, voordat de hoorzitting plaatsvindt, twee maanden de tijd om stukken aan te leveren. De hoorzitting zal naar verwachting in september 2006 plaatsvinden.

In navolging van de hoorzitting, kunnen beide partijen nog een aanvullend verzoekschrift indienen. Vervolgens zal de eerste uitspraak normaliter binnen vier tot vijf maanden volgen. Op deze uitspraak is een hoger beroep mogelijk.


John Moore, CEO van Antonov: "We zijn vol vertrouwen in de kracht van onze zaak, maar ook erg zorgvuldig als het gaat om het beheren van de kosten. We hebben juridische stappen tegen Toyota in Duitsland ondernomen als de meest kostenefficiënte manier voor een wettelijk bindende oplossing. Ik ben daarom ook verheugd dat onze juridische kosten in Japan binnen het budget passen. We zouden een schikking met Toyota inzake deze schending verwelkomen, men dient er echter tegelijkertijd van bewust te zijn dat wij inbreuk op onze patenten, waar wij aanzienlijke investeringen in hebben gedaan, niet accepteren. Wij zullen onze aandeelhouders inzake de ontwikkelingen op de hoogte houden."

Trefwoorden: Juridisch, Patenten, Toyota

Contact Antonov Plc

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share