Maghreb Festival

Maghreb Festival van Arabian Nights Events

Door: Arabian Nights Events  31-01-2008
Trefwoorden: Caftan-takchita

Rachid Kasmi en Orkest , Milouda El Houcima , Cheb Rayan

Op zondag 27 april 2008 vindt de eerste keer het drieluik concert van het Maghreb Festival plaats. Dit muzikaal gebeuren zal plaats vinden te luxe locatie "La Riva" die goed bereikbaar is vanuit verschillende grootsteden of grenslanden dit per wagen of openbaarvervoer.

Het programma omvat drie prominente artiesten met verschillende achtergronden en gares in de Maghreb muziek. Tijdens het Maghreb Festival kunnen de bezoekers kennismaken met tradite, dans en cultuur vanuit gastland Marokko.

Rachid Kasmi is ondertussen een begrip bij de Marokkanen en rasechte antwerpenaar, mag zeker niet ontbreken op een muzikaal gebeuren als het Maghreb Festival. Hij die verschillende gares van muziek aankan zal de typische volksmuziek ( Chaâbi ) op zich nemen.

Milouda El Houcima is de diva van de Maghreb, deze top diva die afkomstig is uit de stad Izran en één van de beroemste artiesten is van het noorden van Marokko. Zij zal Amizgh of Rifia muziek vertolken beter gekend als muziek van de Atlas.

Cheb Rayan is het wonderkind van de Raï zo wordt hij omschreven, Cheb Rayan laat zich inspireren door zijn grote held en voorbeeld Cheb Hasni die in 1994 werd vermoord. Zijn hedendaagse Frans-Arabische Love songs de kern van de Raï worden ijzingwekkend mooi vertolkt in zijn hits.

Het verloop van de verdere middag zal Kach-Kach de bezoekers verwennen met acrobatische en muzikale acts, dit is de Marokkaanse Fanfare (Dakka Marakchia) en Gnaoua zijn acrobatische acts die op het plein van Marrakech werden uitgevonden.

Verder zal het programma ingevult worden met een Top DJ van formaat, DJ Appie zal vanaf de eerste minuut ambiance en swing brengen.

Samengevat op dit intercultureel en intergenerationeel gebeuren mag je niet laten ontgaan.Wanneer: zondag 27 april 2008

Prijs: vvk 20 euro , aan deur tickets duurder

Deuren: 15h-22h (16h start optredens)

Waar: "La Riva", Londenstraat 52 -2000 Antwerpen

vvk punten: Info snel beschikbaar

Drank & Catering: aanwezig afzonderlijk te vergoeden

Zitplaatsen en cocktailtafels: ter beschikking

Meer info via infolijn 0032486/291651

Trefwoorden: Caftan-takchita