LETTERKUNDIG MUSEUM EXPOSEERT OP ART & ANTIQUES FAIR ’S-HERTOGENBOSCH

Door: Art & Antiques Fair 's-hertogenbosch  06-06-2008
Trefwoorden: Expositie, Programma, Tentoonstelling



’s-Hertogenbosch, 1 april 2008

Nelleke Noordervliet opent kunstbeurs
Op donderdag 10 april opent Nelleke Noordervliet de 42e Art & Antiques Fair. Het Letterkundig Museum uit Den Haag heeft gedurende de Fair (11 – 20 april) een tentoonstelling ingericht op de beurs. Op de tentoonstelling zijn persoonlijke bezittingen te zien van bekende Nederlandse schrijvers.
Pluche konijn van Gerard Reve

Anton Korteweg, directeur Letterkundig Museum: ‘Voor het Letterkundig Museum is deze expositie in ’s-Hertogenbosch nogal bijzonder. De tentoonstellingsruimte van het museum is in verband met een verbouwing het hele jaar gesloten en er stonden verder ook geen tentoonstellingen gepland. We vonden het leuk om een tentoonstelling te maken van allerlei objecten die aan schrijvers hebben toebehoord, waarvan enkele niet eerder te zien zijn geweest. Enkele bijzondere zijn een haarlok van Adriaan van Dis uit zijn jeugd in Bergen, toen hij nog als Adje Mulder door het leven ging en het pluche konijn van Gerard Reve dat op de laatste pagina’s van ‘De Avonden’ een belangrijke rol speelt. Verder zijn de typemachine en het paspoort van Boudewijn Büch, de plumeau van Renate Dorrestein, het carnavalskostuum van Louis Couperus, de laarzen en pet van Jan Cremer en de sarcofaag van Arnon Grunberg te zien.’

Noot voor de redactie
Programma:
12.00 uur Ontvangst
13.00 uur Modeshow couturier Frans Hoogendoorn
13.45 uur Bezichtiging beurs
15.00 uur Genodigden van beursdeelnemers
16.00 uur Opening door schrijfster Nelleke Noordervliet
22.00 uur Slot


Indien u bij de opening van de Art & Antiques ’s-Hertogenbosch / Letterkundig Museum aanwezig wilt zijn, verzoeken wij u zich vóór woensdag 9 april 2008 aan te melden via bdn@tip.nl, t.a.v. Patrick M.A. Buch.
De officiële opening vindt plaats op donderdag 10 april 2008 om 16.00 uur. Voorbezichtiging van de Art Fair is mogelijk vanaf 12.00 uur, tijdens de private preview.

Trefwoorden: Antiques Fair, Expositie, Kunsbeurs, Letterkundig Museum, Nederlandse Schrijvers, Opeming, Programma, Tentoonstelling,

Contact Art & Antiques Fair 's-hertogenbosch

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share