Atradius verwerft verzekeraarslicentie in Hong Kong en plant er zijn nieuwe regionale hub

Door: Atradius  10-10-2006
Trefwoorden: Verzekeraarslicentie

Amsterdam/Hong Kong/Namen, 5 oktober 2006 – De Atradius-vestiging in Hong Kong kreeg op 29 september jongstleden een operationele licentie waarmee de wereldwijd actieve kredietverzekeraar zijn positie in Azië consolideert. De nieuwe vestiging in Hong Kong (Central Plaza, Harbour Road) wordt het regionale Aziatische hoofdkwartier van Atradius, waar het momenteel kantoren bezit in Tokio, Sjanghai en Bombay. Later dit jaar wordt een kantoor geopend in Singapore.

Peter Ingenlath, CEO van Atradius, beschouwt de opening als een mijlpaal in de geplande Aziatische expansie van Atradius: “Nu we een licentie hebben verworven in Hong Kong zijn we in staat ons aanbod naar onze klanten in Azië in een stroomversnelling te brengen. We kozen voor Hong Kong omdat het een strategisch centrale locatie is en als springplank kan fungeren voor onze regionale plannen. Niet alleen sleepten we een licentie in Hong Kong in de wacht; onlangs gingen we eveneens van start met binnenlandse kredietverzekering op het Chinese vasteland in samenwerking met China Continent Property and Casualty (CCIC). We hebben aldus alle troeven in handen om het maximum te halen uit het potentieel van deze regio.”

Alun Sweeney, Regionaal Directeur voor Azië, voegt eraan toe: “Ons kantoor in Hong Kong zal hetzelfde hoge competentieniveau in verzekering en service bieden als onze 90 andere kantoren wereldwijd. De hub zal zich niet alleen bezighouden met het commerciële aspect, ook risk underwriters en analisten zullen deel uitmaken van het Aziatische team. Daarmee zullen we werkelijk in staat zijn om een allesomvattende service te bieden aan klanten en makelaars uit de regio.”

Overigens is deze doorbraak geen eindpunt voor Atradius. Vanuit de ontwikkelingsstrategie in Azië onderzoekt Atradius momenteel andere groeimogelijkheden in de regio. Markten als Korea, Taiwan, Thailand en Maleisië bieden onontgonnen mogelijkheden voor toekomstige ontwikkeling. “We beschouwen Azië als één van de sleutelregio's voor economische groei. China en India effenen de weg, maar ook andere markten in de regio laten een forse groei zien. Het handelsverkeer binnen de regio en met andere minder ontwikkelde markten groeit voortdurend en Atradius streeft ernaar op het juiste moment op de juiste plaats aanwezig te zijn om klanten te helpen hun handelspotentieel maximaal te benutten,” aldus Alun Sweeney.

Trefwoorden: Verzekeraarslicentie

Contact Atradius

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share