Austrian Airlines: Toename aantal vervoerde passagiers in juli +4.3%

Door: Austrian Airlines Österreichische Luftverkehrsaktiengesellschaft  16-08-2006
Trefwoorden: Transport, Personenvervoer, Luchtvaart

Vervoerscijfers van de Austrian Airlines Group juli 2006

Juli 2006
De Austrian Airlines Group boekte ten opzichte van vorig jaar een toename in het aantal passagiers op lijnvluchten van 4,3% door goede resultaten in haar focusmarkt van de korte en mediumlange vluchten. De resultaten van het longhaul-segment bleven achter in juli 2006. Daarom is begonnen met de optimalisatie van het intercontinentale netwerk en tegelijk met landen-specifieke marketingacties. In juli daalde, vergeleken met vorig jaar, het aantal verkochte passagierskilometers op lijnvluchten met –3,1%. De beschikbare capaciteit breidde licht uit met 0,1%, gemeten in beschikbare stoelkilometers. Met 78,3% kwam de bezettingsgraad op lijnvluchten – 2,6 procentpunt lager uit dan het cijfer van vorig jaar.

De Austrian Airlines Group vervoerde in juli 851.000 passagiers op de lijnvluchten en rapporteerde een toename in de totale passagiersgroei van 2,3% vergeleken met juli 2005. Een totaal van 1,2 miljoen passagiers werd vervoerd op lijn- en chartervluchten.

Januari tot juli 2006
De vervoerscijfers van de Austrian Airlines Group zijn met 11,1% gestegen in de periode januari tot juli 2006, gemeten in het aantal verkochte passagierskilometers op lijnvluchten. De beschikbare capaciteit nam, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, toe met 9,4 %. In de eerste zeven maanden vervoerde de Austrian Airlines Group op lijndiensten 5,2 miljoen passagiers; een toename van 11,5% vergeleken met vorig jaar. De bezettingsgraad op lijnsvluchten steeg met 1,1 procentpunt vergeleken met 2005 en kwam daarmee uit op 73,1%. In totaal werden bijna 6,2 miljoen passagiers vervoerd op lijn- en chartervluchten; een toename van 9,1% ten opzichte van vorig jaar.


Trefwoorden: Luchtvaart, Personenvervoer, Transport

Contact Austrian Airlines Österreichische Luftverkehrsaktiengesellschaft

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share