VERDERE OPTIMALISATIE ROUTENETWERK EN VLOOT

Door: Austrian Airlines Österreichische Luftverkehrsaktiengesellschaft  02-11-2006
Trefwoorden: Luchtvaart

Verkoop vier Airbus A330-toestellen voor vlootharmonisatie

Austrian Airlines maakt in 2007 niet langer gebruik van haar vier Airbus A330-toestellen. Op deze manier wil de Austrian Group haar vloot optimaliseren om zo de trend van positieve resultaten te kunnen blijven doorzetten. De langeafstandsvloot van Austrian Airlines bestaat in de toekomst uitsluitend uit Boeing B777 en B767, beide uitgevoerd met de nieuwe Business Class.

Met het schrappen van de A330-vloot herpositioneert Austrian Airlines zowel strategisch als operationeel het totale langeafstandsroutenetwerk, waarbij alleen rendabele routes gehandhaafd blijven. Lijnvluchten naar Shanghai stoppen per 7 januari 2007, vluchten naar Phuket, Mauritius en Colombo/Male per eind april, en die naar Kathmandu in mei 2007. Chicago wordt met ingang van 29 mei 2007 opgenomen in het routenetwerk.

"Het langeafstandssegment draagt relatief weinig bij aan ons Europese vervoerssysteem", zegt de CEO van Austrian Airlines, Alfred Ötsch. "Het deel van de passagiers dat transfereert van het huidige langeafstandsnetwerk op ons middellange netwerk is 14 %. Dat deel zorgt voor slechts 7 % van de totale omzet. Tegen deze achtergrond en die van de verliesgevende routes verwacht Austrian Airlines dat de nieuwe maatregelen de juiste basis vormen voor structurele herpositionering. Met het toekomstige langeafstandsproduct zal Austrian Airlines zich concentreren op stabiele en rendabele routes en op routes die een hoog omzetpotentieel hebben binnen bestaande zakelijke verbindingen en passagiersstromen van Austrian Airlines.”

Trefwoorden: Luchtvaart

Contact Austrian Airlines Österreichische Luftverkehrsaktiengesellschaft

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share