Nieuw lossysteem met nog eenvoudigere handeling: Brabender “BagMaster” Big Bag losstation

Nieuw lossysteem met nog eenvoudigere handeling: Brabender “BagMaster” Big Bag losstation van Brabender Technologie Kg

Door: Brabender Technologie Kg  13-07-2006

Het vernieuwde uitdraagprincipe met behulp van een massage ring mechanisme als opvolger van het conventionele trilschotel principe, is afgeleid van de succesvolle FlexWall® feeder dat Brabender intussen meer dan 10 jaar in duizenden toepassingen als een uitermate doeltreffend concept heeft bewezen

De horizontale massage ring, met massage stangen aan de omtrek en open voorzijde, werkt als ondersteuning voor de Big Bag met uitloopslurf in het centrum van de ring.

Tijdens het lossen van de Big Bag zorgt de massagering met –stangen voor een kantelende beweging van de Big Bag bodem via een pneumatische cilinder. De resulterende massastroming van product in de Big Bag leidt tot een gelijkmatige en volledige lossing, ook bij slecht stromende poeders.

Daarnaast is ook het optioneel verkrijgbare stofdichte koppel systeem gemodificeerd en nu QCD (Quick Connect Docking) genaamd. De QCD doet zijn naam eer aan door het stofvrij aansluiten en spannen van de Big Bag uitloopslurf in de kortst mogelijke tijd.

Voor het doseren, direct uit de Big Bag, is de BagMaster met een geïntegreerde feeder beschikbaar, bijvoorbeeld de FlexWall®. Deze is dan direct onder de QCD in het station geplaatst.

Deze samenstelling in een optioneel wegende opstelling is toepasbaar als Loss-In-Weight dosering voor continue of discontinue gravimetrisch doseren in combinatie met de Brabender Congrav® microcomputer doseerbesturing. Wegend opgestelde uitvoeringen als Big Bag nivobewaking behoort ook tot de mogelijkheden.