BCE realiseert besparingspotentieel voor TVM

BCE realiseert besparingspotentieel voor TVM van Business Case Entrepreneurs

Door: Business Case Entrepreneurs  11-03-2009
Trefwoorden: Schade, Tvm, Schadelast

Bilthoven,11 maart 2009 – Business Case Entrepreneurs (BCE), ICT-adviesbureau uit Bilthoven, heeft in opdracht van gespecialiseerde transportverzekeraar TVM een blauwdruk ontwikkeld, waarmee TVM nu nog efficiënter en klantgerichter voertuigen-, lading-, en letselschaden kan afhandelen. BCE onderzocht hierbij met name de elementen techniek, besturing, processen en bedrijfscultuur. Uit de blauwdruk bleek dat TVM het rendement aanzienlijk kan verhogen door processen efficiënter in te richten en te ondersteunen met innovatieve ICT-oplossingen.

De behoefte voor een blauwdruk is vanuit TVM ontstaan om de strategische doelstellingen realiseerbaar te maken. Het schadeherstelproces in beroepsgoederenvervoer wordt gekenmerkt door een complexe structuur. Voor een klantgericht schadeherstelproces zijn maatwerk en een persoonlijke benadering noodzakelijk. Tot op heden waren er weinig best practices en technologieën beschikbaar voor het besturen van deze schadestroom. BCE is verantwoordelijk voor het selecteren van passende technologieën en methodes om de processen efficiënt in te richten en de schadelast te verlagen. Vervolgens zal BCE zorgdragen voor het inhoudelijke deel van de implementatie.

Rieks Stroeve, directeur schade en verzekeringen bij TVM: “De laatste jaren komt het rendement van autoverzekeringen steeds meer onder druk te staan. Het is daarom van belang interne en externe processen binnen de afhandeling van materiele- en letselschaden efficiënter in te richten. Het besparingspotentieel dat voortkomt uit de blauwdruk is indrukwekkend. We zijn dan ook zo snel mogelijk begonnen met de implementatie.”

Trefwoorden: Bce, Business Case Entrepreneurs, Schade, Schadeherstelproces, Schadelast, Tvm,

Contact Business Case Entrepreneurs

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share