HBO bedrijfskunde Digitale Demand & Supply, doet meer voor minder

HBO bedrijfskunde Digitale Demand & Supply, doet meer voor minder van Cai Opleidingen

Door: Cai Opleidingen  02-07-2009
Trefwoorden: Informatiemanagement, Hbo Opleiding, Hbo Bedrijfskunde

Het Business Information Services Library model [BiSL] is een aanbeveling om zowel kortere servicetijden als lagere kosten te realiseren. Nodig is een focus op Demand & Supply Management en op Informatie Management als voorwaarde voor een goede alignement tussen ICT en Business. BiSL is een samenhangend framework met strategische, sturende en uitvoerende processen. Human Resource Management heeft de taak om juiste specialisten op te leiden en in te zetten opdat business processen effectiever en efficiënter worden.

Bij het realiseren van meer voor minder wil CAI Opleidingen een bijdrage leveren met de bedrijfskundige informatica HBO-studie met specialisatie “Information Management & Demand & Supply Management”. Hiertoe werkt de landelijk opererende opleider samen met onder meer de Universiteit Leiden. In deze studie gaan veel vakken over de processen in het BiSL model en zodanig dat de studenten de nieuw verworven kennis en inzichten direct in praktijk kunnen toepassen. CAI heeft “studeren on demand” ontwikkeld zodat de studiedoorloop flexibel op de student kan worden afgestemd.
Werknemers in uitvoerende en sturende processen met competenties, verkregen door werkervaring en/of opleidingen zoals ITIL Service Manager of MicroSoft Certified System Engineer, kunnen vrijstellingen aanvragen. Zij kunnen versneld hun HBO-diploma halen. Bovendien kunnen ze direct worden ingezet in BiSL-processen.

Na deze studie is zelfs een doorstroom naar een verkorte WO studie Master of Science in Business Administration (Msc.BA) aan de Erasmus School of Management en Master of Science ICT in Business (Msc.IB) aan de Universiteit Leiden mogelijk is. De focus van deze vervolgopleiding ligt op Innovatie Management en Demand- & algemeen business Management. Vanuit BiSL bezien op de richtinggevende processen en interorganisatorische samenwerking.

Hogeschool Informatica Nederland-CAI / HINFON-E3 als geaccrediteerde hogeschool verzorgt de administratie en verstrekt bijbehorende bachelor getuigschriften (diploma’s). De Master of Science getuigschriften en certificaten worden verstrekt door Universiteit Leiden en Erasmus School of Management. De vakken van het HBO programma worden aangeboden door CAI, CVA, E3 ICT en Universiteit Leiden.

Een interessante opleiding, in het bijzonder voor organisaties die BiSL omarmen. Organisaties die veelal aangesloten zijn bij de stichting ASL BiSL foundation.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: mw. Lisette van Vliet beleidsmedewerkster HINFON-CAI/E3-ICT, 070-3253584 [email protected]
Lucille van der Hagen, managing director, 06 – 2952 4915 [email protected]

Voor technisch beheerders, applicatiebeheerders, functioneel beheerders en informatiemanagers bestaan diverse trainingsmodulen die opleiden voor onder meer de basisexamens “IT Infrastructure Management (ITIL), 'Application Management Foundation' (ASL) en 'Business Information Management Foundation' (BiSL). Deze examens worden door CAI afgenomen namens EXIN, zie www.exin.nl en deze examencertificaten geven vrijstellingen in het HBO programma. Via de EXIN website en functie 'Zoek opleider' kunt u zien welke opleidingsinstituten door EXIN zijn geaccrediteerd voor het geven van deze trainingen. Het zijn er inmiddels een 20-tal.

Van de geaccrediteerde opleidingsinstituten zie de website van de stichting ASL BiSL Foundation.

Trefwoorden: Asl Cursus, Bachelor Ict, Bedrijfsinformatica, Bisl Cursus, Functioneelbeheer Cursus, Functioneelbeheer Opleiding, Hbo Bedrijfskunde, Hbo Opleiding, Informatiemanagement,

Contact Cai Opleidingen

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share