Deetman geeft het startsein voor Design Den Haag

Door: Coos  06-12-2007
Trefwoorden: Design, Creatief, Burgemeester

Het programma van Design Den Haag bestaat uit een mix van lezingen, netwerkbijeenkomsten, workshops, tentoonstellingen en presentaties. Het evenement wordt op 12 december tijdens het Ondernemersontbijt Den Haag door burgemeester Deetman officieel geopend. Direct daarop volgend kan men met eigen ogen het bijzondere FabLab in de Caballero Fabriek bekijken. In deze werkplaats staan vier zogenaamde rapid prototyping machines die snel en goedkoop een prototype kunnen maken. Zo kan een ontwerper zijn idee sneller uitwerken en aan opdrachtgevers en potentiële producenten tonen. In het FabLab zullen tijdens Design Den Haag de beste ideeën ter plaatse worden omgezet van ontwerp tot prototype.

Eén van de lezingen die een groot publiek zal trekken is die over het werk van Gerd Arntz. Deze ontwerper heeft tijdens zijn jarenlange verblijf in Den Haag vele herkenbare pictogrammen ontworpen die internationaal herkend en gebruikt worden. Een goed voorbeeld zijn de gestyleerde poppetjes die we van de dames- en herentoiletten kennen. Het werk van Arntz is in beheer bij het Gemeentemuseum Den Haag.

Op 15 december krijgt men de kans kennis te maken met de nieuwste visualisatietechnieken die goed toepasbaar zijn voor bijvoorbeeld meubel- en interieurontwerpers. Door middel van geavanceerde technieken wordt het mogelijk om een ontwerp in 3D te ervaren.

Andere hoogtepunten van Design Den Haag zijn de uitreiking van de North Sea Pearls aan de meest succesvolle ontwerpers van 2007 en de Haagse Communicatiedag op 15 december waar de Haagse creatieve sector de gelegenheid krijgt te netwerken en nieuw werk te presenteren. Hier wordt ook het startsein gegeven voor de ontwikkeling van de Creatieve Atlas van Den Haag, waarin een overzicht wordt gegeven van de creatieve bedrijven die in Den Haag aanwezig zijn.

Initiatiefnemers van Design Den Haag zijn het Grafisch Platform en DesignBusiness. Het evenement wordt gesteund door de creatieve sector zelf en het programma ‘De creatieve stad’ van de gemeente Den Haag.
EINDE PERSBERICHT
Noot voor de redactie:
Meer informatie over Design Den Haag en het volledige programma zijn te vinden op www.designdenhaag.nl.
Voor persplaatsen, interviews en aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Coos! Communicatie & Evenementen, Saskia Laurijsen, T 070 -8903535 of mail naar info@designdenhaag.nl.

Trefwoorden: Burgemeester, Creatief, Design