Meerderheid werknemers is nog niet toe aan één vaste werkgever

Door: Creyf's Uitzendbureau  30-09-2008
Trefwoorden: Vastigheid

Ruim de helft (54%) van de werknemers in Nederland is nog niet toe aan vastigheid in een baan. Dit blijkt uit het onlangs afgesloten online onderzoek van Creyf’s Uitzendbureau. In totaal gaven 1532 respondenten antwoord op de vraag: wat is voor jou de voornaamste reden om naar een uitzendbureau te stappen?

Een andere reden voor werknemers om zich niet direct aan één vaste werkgever te binden is de mogelijkheid om op deze manier in verschillende keukens te kunnen kijken, ruim 28% gaf dit aan. Slechts 3% van de ondervraagde personen maakt gebruik van een uitzendbureau voor de begeleiding in het sollicitatieproces.

“Het is zeer herkenbaar dat een groot aantal werkzoekenden waar wij mee te maken krijgen nog niet toe is aan vastigheid”, aldus Patrick van der Ploeg, Algemeen Directeur van Creyf’s Uitzendbureau. “Vooral als starter is het moeilijk direct te weten waar je kwaliteiten liggen en waar je interesse naar uitgaat. De verschillende keuzemogelijkheden liggen na het afronden van een studie open; werken, reizen of doorstuderen. Door gebruik te maken van een uitzendbureau wordt de mogelijkheid geboden om alvorens een definitieve keuze te maken goed in te schatten waar je als persoon het beste past. Overigens merken we ook dat mensen met een aantal jaren werkervaring steeds vaker de behoefte krijgen om zich breder te oriënteren; wij signaleren een enorme stijging in het aantal detacheringcontracten die wij bieden aan medewerkers.”
---------------------------------

Over Creyf’s
Creyf’s Uitzendbureau heeft zich in de afgelopen 40 jaar ontwikkeld tot een toonaangevende intermediair in arbeid. Het bedrijf staat voor meer inzet, meer gevoel voor de markt, meer pro-activiteit en meer continuïteit. Creyf’s wil de beste zijn in oplossingen voor flexibele arbeid van starters tot professionals, van ongeschoold tot wetenschappelijk niveau. De organisatie heeft een landelijk netwerk van 100 vestigingen. Creyf’s zendt niet alleen vakbekwame en gemotiveerde mensen uit maar detacheert ook professionals. Daarnaast verricht Creyf’s alle administratieve handelingen rondom tijdelijk werk. Creyf’s is onderdeel van USG People N.V. Kijk ook op www.creyfs.nl

Meer informatie:
Marcommit PR
Sanne van Deelen
Tel. 035-5822730
E-mail: creyfs@marcommit.nl

Trefwoorden: Vastigheid

Contact Creyf's Uitzendbureau

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share