Huurprijs in Amersfoort gestegen in beide prijssegmenten

Huurprijs in Amersfoort gestegen in beide prijssegmenten van Direct Wonen Amersfoort

Door: Direct Wonen Amersfoort  19-02-2009

Den Haag, 19 februari 2009 – Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat in januari 2009 de prijs voor een huurwoning in Amersfoort ruim 11 procent hoger ligt dan vorig jaar.

Gemiddelde huurprijs stijgt met 11 procent
Uit gegevens van Direct Wonen.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van woningen in Amersfoort met ruim 11 procent is gestegen. In januari 2009 werd voor een huurwoning gemiddeld 798 gevraagd. In dezelfde periode vorig jaar was de gemiddelde huurprijs 719 euro.

Voor huurwoningen in de prijsklasse tot 800 euro bedraagt in januari 2009 de gemiddelde huurprijs 494 euro. Een stijging van 17,83 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het duurdere segment (huurwoningen vanaf 800 euro) laat een gemiddelde huurprijs zien van 1.200 euro. Vorig jaar was de huurprijs 1.045 euro. Een stijging van 14,79 procent vergeleken met januari 2008.

Aanbod nieuwe huurwoningen stijgt met 20,8 procent
In januari 2009 is het aantal nieuw aangeboden huurwoningen in Amersfoort met 20,8 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar in beide prijsklassen.

Over Direct Wonen.nl
Direct Wonen, opgericht in 1990, is marktleider in de particuliere woningverhuur markt met een marktaandeel van meer dan 21 procent.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze database van woningen en binnen onze klanten doelgroep: woningzoekenden en verhuurders om zodoende meer inzicht in de ontwikkelingen van de woningmarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren. Op de website van Direct Wonen, zijn alle marktrapporten terug te vinden: http://www.directwonen.nl/algemeen/marktrapporten.aspx

Direct Wonen biedt zowel huurders als verhuurders snel resultaat in het (ver)huren van woonruimte. Door de ruime keuze van huurwoningen zijn er geen wachtlijsten. De 100 enthousiaste en deskundige medewerkers helpen vanuit 24 vestigingen elk jaar ruim 10.000 mensen aan een woonruimte.
Voor de woningzoekenden heeft Direct Wonen, voornamelijk in de grote steden van Nederland, het meest complete aanbod van particuliere huurwoningen in de prijsklasse van 250 tot 1.150 euro per maand.
Verhuurders van woonruimte hebben bij Direct Wonen de meeste kans op succes want Direct Wonen heeft de grootste actieve database van woningzoekenden in Nederland.
In 2008 is www.directwonen.nl meer dan 5,3 miljoen keer bezocht door circa 2,8 miljoen unieke bezoekers.
Naast Direct Wonen maken ook Kamernet.nl www.kamernet.nl, Goed Beheer www.goedbeheer.nl en Just Housing www.justhousing.nl onderdeel uit van de woondivisie van Direct Wonen N.V.

Meer informatie over de werkwijze van Direct Wonen:

Verhuur in 7 eenvoudige stappen uw woonruimte via Direct Wonen

Vind direct de woning die past bij uw woonwensen

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Contact:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Jolanda Baarda, Tel.: 070-7115221, E-mail: [email protected] 
www.kamernet.nl / www.directwonen.nl