Meer woningen in Amsterdam in het duurdere segment

Meer woningen in Amsterdam in het duurdere segment van Direct Wonen Amsterdam

Door: Direct Wonen Amsterdam  10-02-2009

Den Haag, 10 februari 2009 – Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat de gemiddelde huurprijs in Amsterdam voor woningen in januari 2009 aanzienlijk is gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Gemiddelde huurprijs stijgt met 12,71 procent
Uit gegevens van Direct Wonen.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijzen van aangeboden woningen in Amsterdam met 12,71 procent is gestegen. In januari 2009 werd voor een huurwoning in Amsterdam gemiddeld 1.277 euro gevraagd. In dezelfde periode vorig jaar was de gemiddelde huurprijs 1.133 euro. De stijging is veroorzaakt door een toename van het aanbod huurwoningen in het duurdere segment (huurwoningen vanaf 800 euro).

Voor huurwoningen in de prijsklasse tot 800 euro bedraagt in januari 2009 de gemiddelde huurprijs 511 euro. Een daling van 0,69 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het duurdere segment (huurwoningen vanaf 800 euro) laat een gemiddelde huurprijs zien van 1.432 euro. Vorig jaar betaalde men voor dezelfde woning 1.376 euro Een stijging van 4,07 procent vergeleken met januari 2008.

Aanbod nieuwe huurwoningen daalt met 15 procent
In januari 2009 is het aantal nieuw aangeboden huurwoningen in Amsterdam met 15 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De grootste daling is te zien in het aanbod van huurwoningen in de prijsklasse huurwoningen tot 800 euro.

Over Direct Wonen.nl
Direct Wonen, opgericht in 1990, is marktleider in de particuliere woningverhuur markt met een marktaandeel van meer dan 21 procent.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze database van woningen en binnen onze klanten doelgroep: woningzoekenden en verhuurders om zodoende meer inzicht in de ontwikkelingen van de woningmarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren. Op de site van Direct Wonen.nl zijn van de grote steden marktrapporten terug te vinden: http://www.directwonen.nl/algemeen/marktrapporten.aspx.

Direct Wonen biedt zowel huurders als verhuurders snel resultaat in het (ver)huren van woonruimte. Door de ruime keuze van huurwoningen zijn er geen wachtlijsten.
De 100 enthousiaste en deskundige medewerkers helpen vanuit 24 vestigingen elk jaar ruim 10.000 mensen aan een woonruimte.
Voor de woningzoekenden heeft Direct Wonen, voornamelijk in de grote steden van Nederland, het meest complete aanbod van particuliere huurwoningen in de prijsklasse van 250 tot 1.150 euro per maand.
Verhuurders van woonruimte hebben bij Direct Wonen de meeste kans op succes want Direct Wonen heeft de grootste actieve database van woningzoekenden in Nederland.
In 2008 is www.directwonen.nl meer dan 5,3 miljoen keer bezocht door circa 2,8 miljoen unieke bezoekers.
Naast Direct Wonen maken ook Kamernet.nl www.kamernet.nl, Goed Beheer www.goedbeheer.nl en Just Housing www.justhousing.com onderdeel uit van de woondivisie van Direct Wonen N.V.

Meer informatie over de werkwijze van Direct Wonen:

Verhuur in 7 eenvoudige stappen uw woonruimte via Direct Wonen

Vind direct de woning die past bij uw woonwensen

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Contact:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Jolanda Baarda, Tel.: 070-7115221, E-mail: [email protected]
www.kamernet.nl / www.directwonen.nl