Afname aanbod huurwoningen heeft geen invloed op de huurprijs in Arnhem

Afname aanbod huurwoningen heeft geen invloed op de huurprijs in Arnhem van Direct Wonen Arnhem

Door: Direct Wonen Arnhem  18-02-2009

Den Haag, 18 februari 2009 – Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat in januari 2009 de prijs van huurwoningen in Arnhem is gedaald met 7,6 procent. Het verminderde aanbod (5,3 procent) van nieuw aangeboden huurwoningen heeft geen invloed gehad op de gemiddelde huurprijs.

Gemiddelde huurprijs in Arnhem daalt met 7,6 procent
Uit de gegevens van Direct Wonen.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van woningen in Arnhem met 7,6 procent is gedaald ten opzichte van een jaar geleden. In januari 2009 werd voor een huurwoning gemiddeld 583 euro gevraagd. In dezelfde periode vorig jaar was de gemiddelde huurprijs 631 euro.

Voor huurwoningen in de prijsklasse tot 800 euro bedraagt in januari 2009 de gemiddelde huurprijs 492 euro. Een daling van 1,9 procent ten opzichte van een jaar geleden. De gemiddelde huurprijs in het duurdere segment (huurwoningen vanaf 800 euro) komt in januari 2009 uit op 1.042 euro. Vorig jaar betaalde men in dezelfde periode 1.050 euro. Een daling van 0,85 procent.

Aanbod nieuwe huurwoningen daalt met 5,3 procent
In januari 2009 is het aantal nieuw aangeboden huurwoningen in Arnhem met 5,3 procent gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De sterkste daling heeft betrekking op huurwoningen in de prijsklasse tot 800 euro.

Over Direct Wonen.nl
Direct Wonen, opgericht in 1990, is marktleider in de particuliere woningverhuur markt met een marktaandeel van meer dan 21 procent.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze database van woningen en binnen onze klanten doelgroep: woningzoekenden en verhuurders om zodoende meer inzicht in de ontwikkelingen van de woningmarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren. Op de website van Direct Wonen, zijn alle marktrapporten terug te vinden: http://www.directwonen.nl/algemeen/marktrapporten.aspx

Direct Wonen biedt zowel huurders als verhuurders snel resultaat in het (ver)huren van woonruimte. Door de ruime keuze van huurwoningen zijn er geen wachtlijsten.
De 100 enthousiaste en deskundige medewerkers helpen vanuit 24 vestigingen elk jaar ruim 10.000 mensen aan een woonruimte.
Voor de woningzoekenden heeft Direct Wonen, voornamelijk in de grote steden van Nederland, het meest complete aanbod van particuliere huurwoningen in de prijsklasse van 250 tot 1.150 euro per maand.
Verhuurders van woonruimte hebben bij Direct Wonen de meeste kans op succes want Direct Wonen heeft de grootste actieve database van woningzoekenden in Nederland.
In 2008 is www.directwonen.nl meer dan 5,3 miljoen keer bezocht door circa 2,8 miljoen unieke bezoekers.
Naast Direct Wonen maken ook Kamernet.nl www.kamernet.nl, Goed Beheer www.goedbeheer.nl en Just Housing www.justhousing.nl onderdeel uit van de woondivisie van Direct Wonen N.V.

Meer informatie over de werkwijze van Direct Wonen:

Verhuur in 7 eenvoudige stappen uw woonruimte via Direct Wonen


Vind direct de woning die past bij uw woonwensen

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Contact:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Jolanda Baarda, Tel.: 070-7115221, E-mail: [email protected] 
www.kamernet.nl / www.directwonen.nl