Meer nieuwe huurwoningen in Breda

Meer nieuwe huurwoningen in Breda van Direct Wonen Breda

Door: Direct Wonen Breda  22-07-2009

Breda, 22 juli 2009 – Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat in juni 2009 het aanbod van huurwoningen in Breda is gestegen ten opzichte van vorig jaar. De gemiddelde huurprijs is als gevolg van de stijging gedaald.

Gemiddelde huurprijs daalt met 2,1 procent
Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat de gemiddelde huurprijs van woningen in Breda met 2,1 procent is gedaald ten opzichte van een jaar geleden. In juni 2009 werd voor een huurwoning gemiddeld 539 euro gevraagd. In dezelfde periode vorig jaar was de gemiddelde huurprijs 550 euro. De daling wordt veroorzaakt door een toename van het aanbod.

Voor huurwoningen in de prijsklasse tot 800 euro bedraagt in juni 2009 de gemiddelde huurprijs 428 euro. Een daling van 0,7 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het duurdere segment (huurwoningen vanaf 800 euro) laat een gemiddelde huurprijs zien van 986 euro. In dezelfde periode vorig jaar was de huurprijs 940 euro. Een stijging van 4,9 procent.

Aanbod nieuwe huurwoningen stijgt 9,2 procent
In juni 2009 is het aantal nieuw aangeboden huurwoningen in Breda met 9,2 procent toegenomen ten opzichte van juni 2008.


Over Direct Wonen
Direct Wonen, opgericht in 1990, is marktleider in de particuliere woningverhuur markt met een marktaandeel van meer dan 21 procent.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze database van woningen en binnen onze klanten doelgroep: woningzoekenden en verhuurders om zodoende meer inzicht in de ontwikkelingen van de woningmarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren. Op het blog van Direct Wonen, http://blog.directwonen.nl zijn alle marktrapporten en nieuwsvideo’s terug te vinden.

Direct Wonen biedt zowel huurders als verhuurders snel resultaat in het (ver)huren van woonruimte. Door de ruime keuze van huurwoningen zijn er geen wachtlijsten. De 100 enthousiaste en deskundige medewerkers helpen vanuit 25 vestigingen elk jaar ruim 10.000 mensen aan een woonruimte.
Voor de woningzoekenden heeft Direct Wonen, voornamelijk in de grote steden van Nederland, het meest complete aanbod van particuliere huurwoningen in de prijsklasse van 250 tot 1.150 euro per maand.
Verhuurders van woonruimte hebben bij Direct Wonen de meeste kans op succes want Direct Wonen heeft de grootste actieve database van woningzoekenden in Nederland.
In 2008 is www.directwonen.nl meer dan 5,3 miljoen keer bezocht door circa 2,8 miljoen unieke bezoekers.
Naast Direct Wonen maken ook Kamernet.nl www.kamernet.nl, Goed Beheer www.goedbeheer.nl en Just Housing www.justhousing.nl onderdeel uit van de woondivisie van Direct Wonen N.V.

Meer informatie over de werkwijze van Direct Wonen:

Verhuur in 7 eenvoudige stappen uw woonruimte via Direct Wonen

Vind direct de woning die past bij uw woonwensen

Praktische informatie over huren en verhuren vindt u in de nieuwe “verhuurwijzer” van Direct Wonen


Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Contact:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Jolanda Baarda, Tel.: 070-7115221, E-mail: [email protected]  
www.kamernet.nl / www.directwonen.nl