Huurprijs Groningse woningmarkt daalt met 2,1 procent

Huurprijs Groningse woningmarkt daalt met 2,1 procent van Direct Wonen Groningen

Door: Direct Wonen Groningen  20-02-2009

Den Haag, 20 februari 2009 – Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat ondanks een stijging van de huurprijzen in het lage segment de gemiddelde huurprijs in Groningen is gedaald met 2,1 procent ten opzichte van vorig jaar.

Gemiddelde huurprijs daalt met 2,1 procent
Uit de gegevens van Direct Wonen.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van woningen in Groningen is gedaald met 2,1 procent ten opzichte van een jaar geleden. In januari 2009 werd voor een huurwoning gemiddeld 508 euro gevraagd. De daling van de gemiddelde huurprijs wordt veroorzaakt door een verschuiving van het aanbod van de hogere prijsklasse (vanaf 800 euro) naar het lagere segment (tot 800 euro).

Voor huurwoningen in de prijsklasse tot 800 euro bedraagt in januari 2009 de gemiddelde huurprijs 436 euro. In dezelfde periode 12 maanden geleden betaalde men 424 euro. Een stijging van 12,5 procent. Het duurdere segment (huurwoningen vanaf 800 euro) laat een gemiddelde huurprijs zien van 997 euro. Ten opzichte van vorig jaar een daling van 8,8 procent.

Aanbod nieuwe huurwoningen stijgt met 10,7 procent
In januari 2009 is het aantal nieuw aangeboden huurwoningen in Groningen met 10,7 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Over Direct Wonen.nl
Direct Wonen, opgericht in 1990, is marktleider in de particuliere woningverhuur markt met een marktaandeel van meer dan 21 procent.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze database van woningen en binnen onze klanten doelgroep: woningzoekenden en verhuurders om zodoende meer inzicht in de ontwikkelingen van de woningmarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren. Op de site van Direct Wonen zijn alle marktrapporten terug te vinden: http://www.directwonen.nl/algemeen/marktrapporten.aspx

Direct Wonen biedt zowel huurders als verhuurders snel resultaat in het (ver)huren van woonruimte. Door de ruime keuze van huurwoningen zijn er geen wachtlijsten. De 100 enthousiaste en deskundige medewerkers helpen vanuit 24 vestigingen elk jaar ruim 10.000 mensen aan een woonruimte.
Voor de woningzoekenden, heeft Direct Wonen, voornamelijk in de grote steden van Nederland, het meest complete aanbod van particuliere huurwoningen in de prijsklasse van 250 tot 1.150 euro per maand.
Verhuurders van woonruimte hebben bij Direct Wonen de meeste kans op succes want Direct Wonen heeft de grootste actieve database van woningzoekenden in Nederland.
In 2008 is www.directwonen.nl meer dan 5,3 miljoen keer bezocht door circa 2,8 miljoen unieke bezoekers. Naast Direct Wonen maken ook Kamernet www.kamernet.nl, Goed Beheer www.goedbeheer.nl en Just Housing www.justhousing.com onderdeel uit van de woondivisie van Direct Wonen N.V.

Meer informatie over de werkwijze van Direct Wonen:

Verhuur in 7 eenvoudige stappen uw woonruimte via Direct Wonen

Vind direct de woning die past bij uw woonwensen

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Contact:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Jolanda Baarda, Tel.: 070-7115221, E-mail: [email protected] 
www.kamernet.nl / www.directwonen.nl