Explosieve groei woningaanbod in Hilversum

Explosieve groei woningaanbod in Hilversum van Direct Wonen Hilversum

Door: Direct Wonen Hilversum  19-02-2009

Den Haag, 19 februari 2009 – Uit onderzoek van Direct Wonen.nl blijkt dat het aanbod van huurwoningen in Hilversum een explosieve groei beleeft ten opzichte van vorig jaar. De toename van het aanbod levert echter geen huurprijsverlaging op.

Gemiddelde huurprijs stijgt met 17,2 procent
Uit de gegevens van Direct Wonen.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van woningen in Hilversum met 17,2 procent is gestegen ten opzichte van een jaar geleden. In januari 2009 werd voor een huurwoning in Hilversum gemiddeld 873 euro gevraagd. In dezelfde periode vorig jaar was de gemiddelde huurprijs 745 euro.

Voor huurwoningen in de prijsklasse tot 800 euro bedraagt in januari 2009 de gemiddelde huurprijs 637 euro. Een stijging van 2,66 procent ten opzichte van een jaar geleden. In het duurdere segment (huurwoningen vanaf 800 euro) kost een huurwoning gemiddeld 1.092 euro. In dezelfde periode vorig jaar was de huurprijs 1.212 euro. Een daling van 9,86 procent vergeleken met januari 2008.

Aanbod nieuwe huurwoningen stijgt met 42,1 procent
In januari 2009 is het aantal nieuw aangeboden huurwoningen in Hilversum met 42,1 procent explosief gestegen. De toename van het aanbod is met name terug te zien in het duurdere prijssegment (huurwoningen vanaf 800 euro).

Over Direct Wonen.nl
Direct Wonen, opgericht in 1990, is marktleider in de particuliere woningverhuur markt met een marktaandeel van meer dan 21 procent.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze database van woningen en binnen onze klanten doelgroep: woningzoekenden en verhuurders om zodoende meer inzicht in de ontwikkelingen van de woningmarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren. Op de site van Direct Wonen zijn alle marktrapporten terug te vinden: http://www.directwonen.nl/algemeen/marktrapporten.aspx

Direct Wonen biedt zowel huurders als verhuurders snel resultaat in het (ver)huren van woonruimte. Door de ruime keuze van huurwoningen zijn er geen wachtlijsten.
De 100 enthousiaste en deskundige medewerkers helpen vanuit 24 vestigingen elk jaar ruim 10.000 mensen aan een woonruimte.
Voor de woningzoekenden, heeft Direct Wonen, voornamelijk in de grote steden van Nederland, het meest complete aanbod van particuliere huurwoningen in de prijsklasse van 250 tot 1.150 euro per maand.
Verhuurders van woonruimte hebben bij Direct Wonen de meeste kans op succes want Direct Wonen heeft de grootste actieve database van woningzoekenden in Nederland.
In 2008 is www.directwonen.nl meer dan 5,3 miljoen keer bezocht door circa 2,8 miljoen unieke bezoekers. Naast Direct Wonen maken ook Kamernet www.kamernet.nl, Goed Beheer www.goedbeheer.nl en Just Housing www.justhousing.com onderdeel uit van de woondivisie van Direct Wonen N.V.

Meer informatie over de werkwijze van Direct Wonen:

Verhuur in 7 eenvoudige stappen uw woonruimte via Direct Wonen

Vind direct de woning die past bij uw woonwensen

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Contact:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Jolanda Baarda, Tel.: 070-7115221, E-mail: [email protected] 
www.kamernet.nl / www.directwonen.nl