Explosieve stijging aanbod huurwoningen in Hilversum

Explosieve stijging aanbod huurwoningen in Hilversum van Direct Wonen Hilversum

Door: Direct Wonen Hilversum  25-06-2009

Hilversum, 25 juni 2009 – Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat in mei 2009 het aanbod van nieuwe huurwoningen in Hilversum explosief is toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2008.

Gemiddelde huurprijs daalt met 1,8 procent
Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat de gemiddelde huurprijs van woningen in Hilversum met 1,8 procent is gedaald ten opzichte van een jaar geleden. In mei 2009 werd voor een huurwoning gemiddeld 751 euro gevraagd. In dezelfde periode vorig jaar was de gemiddelde huurprijs 765 euro. De daling wordt veroorzaakt door een toename van het aanbod in de hogere prijsklasse (huurwoningen vanaf 800 euro).

Voor huurwoningen in de prijsklasse tot 800 euro bedraagt in mei 2009 de gemiddelde huurprijs 595 euro. Een stijging van 2,2 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het duurdere segment (huurwoningen vanaf 800 euro) laat een gemiddelde huurprijs zien van 1.002 euro. In dezelfde periode vorig jaar was de huurprijs 1.071 euro. Een daling van 6,4 procent.

Aanbod nieuwe huurwoningen stijgt met 62,5 procent
In mei 2009 is het aantal nieuw aangeboden huurwoningen in Hilversum met 62,5 procent toegenomen ten opzichte van mei 2008.


Over Direct Wonen
Direct Wonen, opgericht in 1990, is marktleider in de particuliere woningverhuur markt met een marktaandeel van meer dan 21 procent.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze database van woningen en binnen onze klanten doelgroep: woningzoekenden en verhuurders om zodoende meer inzicht in de ontwikkelingen van de woningmarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren. Op het blog van Direct Wonen, http://blog.directwonen.nl zijn alle marktrapporten en nieuwsvideo’s terug te vinden.

Direct Wonen biedt zowel huurders als verhuurders snel resultaat in het (ver)huren van woonruimte. Door de ruime keuze van huurwoningen zijn er geen wachtlijsten. De 100 enthousiaste en deskundige medewerkers helpen vanuit 25 vestigingen elk jaar ruim 10.000 mensen aan een woonruimte.
Voor de woningzoekenden
heeft Direct Wonen, voornamelijk in de grote steden van Nederland, het meest complete aanbod van particuliere huurwoningen in de prijsklasse van 250 tot 1.150 euro per maand.
Verhuurders van woonruimte hebben bij Direct Wonen de meeste kans op succes want Direct Wonen heeft de grootste actieve database van woningzoekenden in Nederland.
In 2008 is www.directwonen.nl meer dan 5,3 miljoen keer bezocht door circa 2,8 miljoen unieke bezoekers.
Naast Direct Wonen maken ook Kamernet.nl www.kamernet.nl, Goed Beheer www.goedbeheer.nl en Just Housing www.justhousing.nl onderdeel uit van de woondivisie van Direct Wonen N.V.

Meer informatie over de werkwijze van Direct Wonen:

Verhuur in 7 eenvoudige stappen uw woonruimte via Direct Wonen

Vind direct de woning die past bij uw woonwensen

Praktische informatie over huren en verhuren vindt u in de nieuwe “verhuurwijzer” van Direct Wonen


Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Contact:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Jolanda Baarda, Tel.: 070-7115221, E-mail: [email protected]  
www.kamernet.nl / www.directwonen.nl