Aanbod Tilburgse huurwoningen stijgt

Aanbod Tilburgse huurwoningen stijgt van Direct Wonen Tilburg

Door: Direct Wonen Tilburg  16-04-2009

Den Haag, 16 april 2009 – Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat in maart 2009 het aanbod van huurwoningen in Tilburg is gestegen ten opzichte van een jaar geleden. De prijs voor een huurwoning is daarentegen niet gedaald maar gestegen. 

Gemiddelde huurprijs stijgt met 6 procent 
Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat de gemiddelde huurprijs van woningen in Tilburg met 6 procent is gestegen ten opzichte van een jaar geleden. In maart 2009 werd voor een huurwoning gemiddeld 570 euro gevraagd. In dezelfde periode vorig jaar was de gemiddelde huurprijs 537 euro. De stijging wordt veroorzaakt door een toename van het woningaanbod in de hogere prijsklasse (huurwoningen vanaf 800 euro). 

Voor huurwoningen in de prijsklasse tot 800 euro bedraagt in maart 2009 de gemiddelde huurprijs 455 euro. Een stijging van 6,9 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het duurdere segment (huurwoningen vanaf 800 euro) laat een gemiddelde huurprijs zien van 999 euro. In dezelfde periode vorig jaar was de huurprijs 1.021 euro. Een daling  van 2,1 procent.  

Aanbod nieuwe huurwoningen stijgt met 11,4 procent 
In maart 2009 is het aantal nieuw aangeboden huurwoningen in Tilburg met 11,4 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden.

Over Direct Wonen 
Direct Wonen, opgericht in 1990, is marktleider in de particuliere woningverhuur markt met een marktaandeel van meer dan 21 procent. 

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze database van woningen en binnen onze klanten doelgroep: woningzoekenden en verhuurders om zodoende meer inzicht in de ontwikkeling en van de woningmarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren. Op het blog van Direct Wonen, http://blog.directwonen.nl zijn alle marktrapporten terug te vinden. 

Direct Wonen biedt zowel huurders als verhuurders snel resultaat in het (ver)huren van woonruimte. Door de ruime keuze van huurwoningen zijn er geen wachtlijsten. De 100 enthousiaste en deskundige medewerkers helpen vanuit 24 vestigingen elk jaar ruim 10.000 mensen aan een woonruimte. 
Voor de woningzoekenden heeft Direct Wonen, voornamelijk in de grote steden van Nederland, het meest complete aanbod van particuliere huurwoningen in de prijsklasse van 250 tot 1.150 euro per maand. 
Verhuurders van woonruimte hebben bij Direct Wonen de meeste kans op succes want Direct Wonen heeft de grootste actieve database van woningzoekenden in Nederland. 
In 2008 is www.directwonen.nl meer dan 5,3 miljoen keer bezocht door circa 2,8 miljoen unieke bezoekers. 
Naast Direct Wonen maken ook Kamernet.nl www.kamernet.nl, Goed Beheer www.goedbeheer.nl en Just Housing www.justhousing.nl onderdeel uit van de woondivisie van Direct Wonen N.V. 

Meer informatie over de werkwijze van Direct Wonen

 

 


Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Contact: 
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met: 
Jolanda Baarda , Tel.: 070-7115221 , E-mail: [email protected] 
www.kamernet.nl / www.directwonen.nl