Toename aanbod huurwoningen in Utrecht

Toename aanbod huurwoningen in Utrecht van Direct Wonen Utrecht

Door: Direct Wonen Utrecht  20-07-2009

Utrecht, 20 juli 2009 – Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat in juni 2009 het huurwoningaanbod in Utrecht aanzienlijk is gestegen ten opzichte van vorig jaar. De stijging leidt niet tot een huurprijsverlaging.

Gemiddelde huurprijs stijgt met 9,2 procent

Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat de gemiddelde huurprijs van woningen in Utrecht met 9,2 procent is gestegen ten opzichte van een jaar geleden. In juni 2009 werd voor een huurwoning gemiddeld 883 euro gevraagd. In dezelfde periode vorig jaar was de gemiddelde huurprijs 809 euro. De stijging wordt veroorzaakt door een toename van het woningaanbod in de hogere prijsklasse (huurwoningen boven 800 euro).

Voor huurwoningen in de prijsklasse tot 800 euro bedraagt in juni 2009 de gemiddelde huurprijs 507 euro. Een daling van 5,2 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het duurdere segment (huurwoningen vanaf 800 euro) laat een gemiddelde huurprijs zien van 1.105 euro. In dezelfde periode vorig jaar was de huurprijs 1.126 euro. Een daling van 1,9 procent.

Aanbod nieuwe huurwoningen stijgt met 22,0 procent
In juni 2009 is het aantal nieuw aangeboden huurwoningen in Utrecht met 22,0 procent toegenomen ten opzichte van juni 2008.


Over Direct Wonen 
Direct Wonen, opgericht in 1990, is marktleider in de particuliere woningverhuur markt met een marktaandeel van meer dan 21 procent.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze database van woningen en binnen onze klanten doelgroep: woningzoekenden en verhuurders om zodoende meer inzicht in de ontwikkelingen van de woningmarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren. Op het blog van Direct Wonen, http://blog.directwonen.nl zijn alle marktrapporten en nieuwsvideo’s terug te vinden.

Direct Wonen biedt zowel huurders als verhuurders snel resultaat in het (ver)huren van woonruimte. Door de ruime keuze van huurwoningen zijn er geen wachtlijsten. De 100 enthousiaste en deskundige medewerkers helpen vanuit 25 vestigingen elk jaar ruim 10.000 mensen aan een woonruimte.
Voor de woningzoekenden heeft Direct Wonen, voornamelijk in de grote steden van Nederland, het meest complete aanbod van particuliere huurwoningen in de prijsklasse van 250 tot 1.150 euro per maand.
Verhuurders van woonruimte hebben bij Direct Wonen de meeste kans op succes want Direct Wonen heeft de grootste actieve database van woningzoekenden in Nederland.
In 2008 is www.directwonen.nl meer dan 5,3 miljoen keer bezocht door circa 2,8 miljoen unieke bezoekers.
Naast Direct Wonen maken ook Kamernet.nl www.kamernet.nl, Goed Beheer www.goedbeheer.nl en Just Housing www.justhousing.nl onderdeel uit van de woondivisie van Direct Wonen N.V.

Meer informatie over de werkwijze van Direct Wonen:

Verhuur in 7 eenvoudige stappen uw woonruimte via Direct Wonen

Vind direct de woning die past bij uw woonwensen

Praktische informatie over huren en verhuren vindt u in de nieuwe “verhuurwijzer” van Direct Wonen


Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Contact:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Jolanda Baarda, Tel.: 070-7115221, E-mail: nieuws@directwonen.nl  
www.kamernet.nl / www.directwonen.nl