Huurprijs in Zaandam stijgt fors door afname aanbod

Huurprijs in Zaandam stijgt fors door afname aanbod van Direct Wonen Zaandam

Door: Direct Wonen Zaandam  20-02-2009

Den Haag, 20 februari 2009 – Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat het aanbod van nieuwe huurwoningen in Zaandam in januari 2009 sterk is afgenomen waardoor de huurprijs fors is gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Gemiddelde huurprijs stijgt met 28,9 procent
Uit de gegevens van Direct Wonen.nl blijkt dat de gemiddelde huurprijs van woningen in Zaandam is gestegen met 28,9 procent ten opzichte van een jaar geleden. In januari 2009 werd voor een huurwoning in januari 2009 gemiddeld 1.052 euro gevraagd. In dezelfde periode vorig jaar was de gemiddelde huurprijs 816 euro.

Voor huurwoningen in de prijsklasse tot 800 euro bedraagt in januari 2009 de gemiddelde huurprijs 607 euro. Een stijging van 8,2 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het duurdere segment (huurwoningen vanaf 800 euro) laat een gemiddelde huurprijs zien van 1.360 euro. In dezelfde periode vorig jaar was de huurprijs 1.247 euro. Een stijging van 9,02 procent vergeleken met januari 2008.

Aanbod nieuwe huurwoningen daalt fors met 48,8 procent
In januari 2009 is het aantal nieuw aangeboden huurwoningen in Zaandam met 48,8 procent fors gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aanbod huurwoningen is het sterkst afgenomen in de prijsklasse tot 800 euro.

Over Direct Wonen.nl
Direct Wonen, opgericht in 1990, is marktleider in de particuliere woningverhuur markt met een marktaandeel van meer dan 21 procent.

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze database van woningen en binnen onze klanten doelgroep: woningzoekenden en verhuurders om zodoende meer inzicht in de ontwikkelingen van de woningmarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren. Op de website van Direct Wonen, zijn alle marktrapporten terug te vinden: http://www.directwonen.nl/algemeen/marktrapporten.aspx

Direct Wonen biedt zowel huurders als verhuurders snel resultaat in het (ver)huren van woonruimte. Door de ruime keuze van huurwoningen zijn er geen wachtlijsten. De 100 enthousiaste en deskundige medewerkers helpen vanuit 24 vestigingen elk jaar ruim 10.000 mensen aan een woonruimte.
Voor de woningzoekenden heeft Direct Wonen, voornamelijk in de grote steden van Nederland, het meest complete aanbod van particuliere huurwoningen in de prijsklasse van 250 tot 1.150 euro per maand.
Verhuurders van woonruimte hebben bij Direct Wonen de meeste kans op succes want Direct Wonen heeft de grootste actieve database van woningzoekenden in Nederland.
In 2008 is www.directwonen.nl meer dan 5,3 miljoen keer bezocht door circa 2,8 miljoen unieke bezoekers.
Naast Direct Wonen maken ook Kamernet.nl www.kamernet.nl, Goed Beheer www.goedbeheer.nl en Just Housing www.justhousing.nl onderdeel uit van de woondivisie van Direct Wonen N.V.

Meer informatie over de werkwijze van Direct Wonen:

Verhuur in 7 eenvoudige stappen uw woonruimte via Direct Wonen

 • Vind direct de woning die past bij uw woonwensen

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Contact:
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
Jolanda Baarda, Tel.: 070-7115221, E-mail: [email protected] 
www.kamernet.nl / www.directwonen.nl