Prijs Zaanse huurwoning stijgt door daling van het aanbod

Prijs Zaanse huurwoning stijgt door daling van het aanbod van Direct Wonen Zaandam

Door: Direct Wonen Zaandam  23-03-2009

Gemiddelde huurprijs stijgt met 7,4  procent

 

Uit onderzoek van Direct Wonen blijkt dat de gemiddelde huurprijs van woningen in Zaandam met 7,4 procent is gestegen ten opzichte van een jaar geleden. In februari 2009 werd voor een huurwoning gemiddeld 847 euro gevraagd. In dezelfde periode vorig jaar was de gemiddelde huurprijs 789 euro. De stijging wordt veroorzaakt door een afname van het woningaanbod.

 

 

Voor huurwoningen in de prijsklasse tot 800 euro bedraagt in februari 2009 de gemiddelde huurprijs 475 euro. Een daling van 17,6 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het duurdere segment (huurwoningen vanaf 800 euro) laat een gemiddelde huurprijs zien van 1.195 euro. In dezelfde periode vorig jaar was de huurprijs 1.180 euro. Een stijging van 1,3 procent.

 

Aanbod nieuwe huurwoningen daalt met 21,6 procent

 

In februari 2009 is het aantal nieuw aangeboden huurwoningen in Zaandam met 21,6 procent afgenomen.

 

 

 

Over Direct Wonen

 

Direct Wonen, opgericht in 1990, is marktleider in de particuliere woningverhuur markt met een marktaandeel van meer dan 21 procent.

 

 

Doorlopend voeren wij onderzoek uit binnen onze database van woningen en binnen onze klanten doelgroep: woningzoekenden en verhuurders om zodoende meer inzicht in de ontwikkeling en van de woningmarkt te krijgen zodat we onze dienstverlening verder kunnen optimaliseren. Op het blog van Direct Wonen, http://blog.directwonen.nl zijn alle marktrapporten terug te vinden.

 

 

Direct Wonen biedt zowel huurders als verhuurders  snel resultaat in het (ver)huren van woonruimte. Door de ruime keuze van huurwoningen zijn er geen wachtlijsten.

 

De 100 enthousiaste en deskundige medewerkers helpen vanuit 24 vestigingen elk jaar ruim 10.000 mensen aan een woonruimte.

 

Voor de woningzoekenden heeft Direct Wonen, voornamelijk in de grote steden van Nederland, het meest complete aanbod van particuliere huurwoningen in de prijsklasse van 250 tot 1.150 euro per maand.

 

Verhuurders van woonruimte hebben bij Direct Wonen de meeste kans op succes want Direct Wonen heeft de grootste actieve database van woningzoekenden in Nederland.

 

In 2008 is www.directwonen.nl meer dan 5,3 miljoen keer bezocht door circa 2,8 miljoen unieke bezoekers.

 

Naast Direct Wonen maken ook Kamernet.nl www.kamernet.nl, Goed Beheer www.goedbeheer.nl en Just Housing www.justhousing.nl onderdeel uit van de woondivisie van Direct Wonen N.V.

 

 

Meer informatie over de werkwijze van Direct Wonen:

 

 

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

 

 

Contact:

 

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

 

Jolanda Baarda , Tel.: 070-7115221 , E-mail: nieuws@directwonen.nl

 

www.kamernet.nl / www.directwonen.nl