Doedijns na overname Koppen & Lethem grote hydrauliekspeler in Nederland

Door: Doedijns  05-06-2006
Trefwoorden: Industrie, Machinebouw, Scheepsbouw

Onlangs heeft Doedijns International, haar branchegenoot Koppen & Lethem overgenomen. De gecombineerde onderneming, met nevenvestigingen in de UK, Frankrijk, België en Maleisië heeft een omzet van € 48 miljoen. Het hoofdkantoor van de onderneming is gevestigd in Waddinxveen, het bedrijf heeft ca 225 medewerkers in dienst.

Met de overname van Koppen & Lethem door Doedijns International ontstaat één van de grootste hydrauliekbedrijven in Nederland. De onderneming richt zich met name op de ontwikkeling en assemblage van hydraulische installaties voor de olie- en gasindustrie, scheepsbouw, machinebouw en automotive. Naast deze activiteiten wordt een groot deel van de omzet behaald uit handel in hydraulische componenten. Eerder dit jaar nam Mechacontrols, één van de werkmaatschappijen van Doedijns International de onderneming Delta Controls Velsen over, een specialistische niche speler, die actief is binnen de olie- en gasindustrie. Voornoemde ondernemingen zijn samengevoegd en zetten hun bedrijfsactiviteiten inmiddels voort als Doedijns Controls.

Juul IJzermans (algemeen directeur) is content met de overname: “Koppen & Lethem staat bekend als een degelijke en deskundige onderneming op het gebied van hydrauliek met een bewezen track record op gebied van onder andere oliefiltratie. Door een complementair productenpakket en aanvullend klantenbestand was Koppen & Lethem voor ons de ideale partij als versterking van onze hydrauliekdivisie”. Over een samenvoeging van de ondernemingen zegt hij het volgende: “Voor het komende jaar staat een commerciële en operationele integratie op het programma. Dat de hoofdvestigingen van beide ondernemingen al jaren lang bijna elkaars buren zijn maakt dit een stuk gemakkelijker”.

“Precies een half jaar na de management buy-out mag deze omvangrijke uitbreiding van Doedijns International uitdagend worden genoemd”, aldus Thomas Veringa (financieel directeur). “Samen met onze meerderheidsaandeelhouder Friesland Bank Investments hebben we destijds een strategisch plan opgesteld, waarin niet autonome groei centraal stond. Dat er zich zo snel een prachtige kans op schaalvergroting zou aandienen hadden we niet verwacht. We zijn trots op de versterking, die we met deze acquisitie realiseren.”

Trefwoorden: Bedrijfsovername, Hydrauliek, Hydraulische Installaties, Industrie, Machinebouw, Scheepsbouw