Tijdige inzet van de Projectmentor vergroot uw kansen op projectsucces aanmerkelijk!

Door: ReSet-iT BV  05-10-2011
Trefwoorden: Projectmanagement, It, Organisatie Advies

De Projectmentor?!
Gezien de krimpende budgetten en forse bezuinigingen kan de dienst die ik aanbied onder de naam Projectmentor, heel interessant zijn voor veel organisaties. Voortvloeiend uit mijn jarenlange ervaring als projectmanager ben ik onlangs gestart met de dienstverlening van Projectmentor. Mijn eerste klant al is erg enthousiast en ook in contacten met andere organisaties krijg ik hierop veel positieve reacties.

In het kort:
De ProjectMentor ondersteunt opdrachtgevers en projectmanagers bij het succesvol (bege)leiden van projecten. De ProjectMentor is onafhankelijk, kijkt mee over schouders en fungeert als coach.Juist in tijden van krimpende budgetten en forse bezuinigingen is het van belang om projectrisico’s goed in te schatten en projectfalen te voorkomen. Onder invloed van kostenbesparingen op korte termijn, wordt vaak gekozen om projecten zo veel mogelijk met eigen medewerkers uit te voeren. Ondanks het besef dat projecten uniek, risicovol en de beoogde resultaten vaak zeer belangrijk zijn voor een organisatie, gebeurt het toch nog veel te vaak dat projecten kostbare mislukkingen worden.
Enkele veel voorkomende oorzaken:
 •  binnen de organisatie is weinig ervaring opgedaan met projectmatig werken;
 •  onderschatting van het project; projectactiviteiten worden er even bij gedaan;
 •  projecten worden niet uitgevoerd met de meest geschikte, maar met de meest beschikbare
    medewerkers;
 •  geen valide businesscase; laat staan dat sprake er is van toetsing op de zakelijke
    rechtvaardiging van het project(resultaat).

Met de tijdelijke inzet van de projectmentor hoeft professionele ondersteuning voor uw project niet duur te zijn. Afgezet tegen de aanzienlijke kosten bij projectfalen, kan tijdige inzet van een projectmentor u juist veel besparingen opleveren. Bovendien vergroot u daarmee! uw kansen op projectsucces aanzienlijk!

Stuur mij een berichtje als u de ‘factsheet’ van De Projectmentor wilt ontvangen. Het document is ook te downloaden (.pdf) via mijn LinkedIn profiel. Kijk dan in Box.net (onderaan mijn profiel) bij "De Projectmentor`.

Of kijk even op mijn website: http://www.reset-it.nl/nl/activiteiten/Projectmentor.

Voel u vrij om een reactie te geven. Ik kijk er naar uit.

P.S.: Stuur de info. over De Projectmentor gerust door naar kennissen of relaties.

Met vriendelijke groet,
Jan Hammer
06 512 77 352

Trefwoorden: It, Organisatie Advies, Project Management, Projectmanagement