Festina komt met Chrono Bike Tour de France 2011 horloge

Festina komt met Chrono Bike Tour de France 2011 horloge van Watchxl

Door: Watchxl  29-06-2011
Trefwoorden: Catalogus Winkelen, Online Bestellen, Horloges

Het begint een aardige traditie te worden. Voorafgaand aan de Tour de France presenteert official timekeeper Festina een nieuwe serie Tour de France horloges. Voor liefhebbers van grote horloges en opmerkelijke kleuren heeft de Festina Tour de France Chrono Bike 2011 collectie ongetwijfeld een leuk model.

Festina en wielersport trekken elkaar al jaren aan. Tussen 1989 en 2001 had het horlogemerk een eigen wielerploeg dat verscheidene jaren ook op het hoogste niveau zeer aansprekende resultaten boekte. Daarnaast is Festina sinds 1993 ook een belangrijke sponsor en official timekeeper van de Tour de France, de grootste wielerkoers ter wereld. Dat het merk sinds lange tijd jaarlijks voorafgaand aan Le Tour met een speciaal Tour de France model uitkomt is daarom eigenlijk niet meer dan logisch.

De Tour de France Chrono Bike 2011 valt op door zijn onderscheidende vermogen. Het is een horloge voor heren die willen voelen dat zij iets om hun pols dragen. Met een doorsnede van 47 millimeter en een dikte van 15 millimeter heeft u een zeer stevig horloge. Ondanks de grote van het horloge, valt het niet lomp te noemen. De ontwikkelaars van Festina hebben het klokje flink weten te stroomlijnen. In de wijzerplaat en bezel komen accenten terug uit de fietswereld, zoals tandwielen en een ketting. 

Een sportief horloge als de Festina Chrono Bike 2011 beschikt uiteraard over een chronograaf en datumweergave. Binnenin het edelstalen horloge bevindt zich een Quartz Citizen Miyota uurwerk. Het glas is gemaakt van gehard mineraalglas. De Chrono Bike 2011 is waterdicht tot 100 meter (10 ATM).

De nieuwe Festina Tour modellen zijn verkrijgbaar in acht verschillende kleuren. Daarnaast is er keuze tussen een horloge met stalen of met rubberen band. De F16542 collectie met stalen band kost 299 euro, de horloges met een rubberen band (F16543) kosten 249 euro.

 

Kijk hier voor de nieuwe Festina Tour de France Chrono Bike 2011: of voor meer horlogenieuws op:

Trefwoorden: Catalogus Winkelen, Chotovelli, Festina, Horloges, Online Bestellen,

Ander nieuws en updates van Watchxl

TW Steel ontwikkeld nieuw Tim Coronel Dakar horloge van Watchxl thumbnail
05-12-2011

TW Steel ontwikkeld nieuw Tim Coronel Dakar horloge

TW Steel horloges is klaar voor de Dakar Rally 2012. Het grootste rally-evenement van de wereld gaat op 1 januari