Witte duivel gaat tekeer op Drouwener gras

Witte duivel gaat tekeer op Drouwener gras van Queens Grass International

Door: Queens Grass International  22-03-2007

Queens Grass heeft een Witte Duivel op het gras...

Automobilisten die over de N34 rijden, hebben hem wellicht al gezien. Negen meter lang en vier meter breed is de Amerikaanse oogstmachine die sinds kort over de grasvelden van Queens Grass bij Drouwen raast. De ’witte duivel’ noemt het personeel hem gekscherend. Queens Grass is volgens Rienks het enige bedrijf op het vasteland van Europa dat gebruik maakt van de zogeheten AutoStack van het bedrijf Trebro.

Met de koop van de nieuwe oogstmachine heeft Queens Grass een flinke investering gedaan. Om en nabij de 300.000 euro was Queens Grass kwijt aan het gevaarte. ”Twintig jaar lang hebben we geoogst met snijmachines waar twee mensen op reden. Eén stuurde, de ander stapelde. Tien pallets, 750 vierkante meter, in een uur. We hadden vier van deze machines. Nu hebben we één machine, waar maar één man op zit.”

Met de aanschaf van het voertuig kunnen de personeelskosten flink omlaag. In plaats van acht ’oogsters’ is er nog maar één bediener nodig. Met een computerscherm en twee joysticks zorgt deze ervoor dat het apparaat zijn weg door het grasveld vindt. De machine snijdt en stapelt de zoden automatisch. In plaats van 750 vierkante meter bedraagt de oogst nu 2500 vierkante meter per uur. Volgens Rienks vallen er geen gedwongen ontslagen, maar worden er minder uitzendkrachten ingehuurd.

Queens Grass is bij het grote publiek vooral bekend vanwege zijn levering van gras aan voetbalstadions. Deze week is het bedrijf bezig met de aanleg van twee voetbalvelden in Polen.

Rienks is hoopvol over het komende seizoen, al is de handel door het slechte weer laat op gang gekomen. ”Doordat de lente zo lang op zich heeft laten wachten, lopen we twee tot drie weken achter. Maar dat geldt voor de hele tuinbouwsector.


Contact Queens Grass International

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share