Ziekenhuis Bethesda boekt positief resultaat over 2007

Door: Ziekenhuis Bethesda  05-06-2008
Trefwoorden: Kwaliteit, Ziekenhuis

Ziekenhuis Bethesda boekt positief resultaat over 2007

Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen heeft over het afgelopen jaar een positief resultaat van € 5,6 miljoen geboekt. Door dit goede resultaat kan het ziekenhuis verder investeren in de kwaliteit van de zorg.

In 2008 wordt opnieuw een aantal stappen gezet in de richting van kwalitatieve zorgvernieuwing. Hiervan is een deel inmiddels gerealiseerd. Het vernieuwen van de catheterisatie kamer en de echo apparatuur is net afgerond. 17 juni aanstaande wordt het Bethesda Diabetes Centrum officieel geopend door ex-topvolleyballer, olympisch gouden medaille winnaar en diabetespatiënt Bas van de Goor. Kort na de zomer start de verbouwing van de MDOC-afdeling (Intern chirurgische afdeling voor maag-, darm en leverziekten en oncologie). Eind 2008 wordt de nieuwe MRI geïnstalleerd in een nieuw te realiseren bouwdeel.
Niet alleen op het gebied van kwaliteit timmert Ziekenhuis Bethesda aan de weg. Ook in groter verband zoekt zij naar mogelijkheden om continuïteit te waarborgen. Op dit moment loopt een onderzoek naar de mogelijkheid om een strategische alliantie aan te gaan met het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Dit onderzoek zal uitwijzen of de samenwerking kan leiden tot schaalvoordelen, verbetering van zorg en continuïteit.
Ziekenhuis Bethesda is een streekziekenhuis voor Midden- en Zuid-Drenthe. De omzet van het ziekenhuis bedraagt circa € 60 miljoen, het aantal medewerkers is ruim 1000, omgezet in fulltime arbeidsplaatsen 600. In het ziekenhuis bevindt zich sinds maart 2006 het eerste Spoedzorgplein van Nederland, waar de huisartsenpost, ambulancedienst, apotheek, de spoedeisende hulp van het ziekenhuis en het zorgloket van de gemeente gevestigd zijn.

Trefwoorden: Kwaliteit, Ziekenhuis

Contact Ziekenhuis Bethesda

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share