Ziekenhuis Bethesda investeert in kwaliteit

Door: Ziekenhuis Bethesda  22-05-2008
Trefwoorden: Arts, Kwaliteit, Ziekenhuis

Donderdag 22 mei wordt de nieuwe catheterisatiekamer officieel in gebruik genomen. Deze apparatuur wordt vooral gebruikt voor hartcatheterisatie-onderzoeken en pacemaker implantaties door cardiologen. Radiologen gebruiken de apparatuur voor onderzoek van diverse bloedvaten. Ook worden hier behandelingen aan vernauwde bloedvaten uitgevoerd. De vaatinterventie-radiologen doen dit met dotterballonnen en stents. Radiologen voeren in deze nieuwe kamer ook behandelingen uit zoals het cementeren (verstevigen) van ingezakte wervels en behandelen (verwijden) van vernauwde traanwegen. Deze nieuwe apparatuur geeft kwalitatief betere beelden. Daarnaast is de stralingsbelasting voor patiënt en medewerkers lager.

Ook wordt de bestaande echografie-apparatuur vernieuwd en uitgebreid, waardoor meer patiënten onderzocht kunnen worden en nieuwe toepassingen benut kunnen worden.

In de derde fase, eind van dit jaar, wordt een nieuw deel van drie verdiepingen hoog aan het ziekenhuis gebouwd. Hierin wordt de nieuwe MRI van Ziekenhuis Bethesda ondergebracht. Deze MRI biedt extra diagnostische mogelijkheden bij veel medische vraagstellingen. Ook wordt hier een röntgensysteem voor doorlichtonderzoeken geplaatst, waar naast radiologen ook maag-, darm- en leverartsen en ook longartsen gebruik van gaan maken.

Trefwoorden: Arts, Kwaliteit, Ziekenhuis

Contact Ziekenhuis Bethesda

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share