Agrifirm introduceert enkelvoudige voeders met mineralenkernen

Door: Agrifirm  19-05-2006
Trefwoorden: Landbouw, Veehouderij, Diervoeders

Nieuwe trend voeding rundvee
Agrifirm introduceert enkelvoudige voeders met mineralenkernen

Agrifirm combineert het voordeel van goedkope enkelvoudige voeders met het gemak van een volledige mineralenvoorziening door de introductie van Simplimixen met mineralenkernen.

Daarmee speelt Agrifirm in op de sterke opmars van enkelvoudige voeders in de voeding van rundvee. Die uit zich onder meer in de groeiende vraag naar producten als soja, raap, maïsmeel en tarwe.
Daarnaast is de afzet van Simplimixen sterk groeiend. Simplimixen zijn mengsels van enkelvoudige grondstoffen. Deze worden in de Agrifirm-fabrieken met een zogeheten walsenstoel bewerkt tot een structuurrijk product dat zeer geschikt is voor rundvee.

Sinds deze week zijn de Simplimixen en de meest gevraagde enkelvoudige voeders leverbaar met een aanvullende mineralenkernen. De samenstelling van deze kernen wordt afgestemd op het product, zodat de volledige mineralenbehoefte van de dieren is gedekt. Dat is goedkoper dan zelf losse mineralen toevoegen, bovendien is de dosering nauwkeuriger en is er geen sprake van verliezen.

Door de inzet van de Simplimixen met mineralenkernen kunnen veehouders, afhankelijk van de bedrijfsgrootte en de huidige mineralengift, op jaarbasis tussen de 600 tot 1.000 euro aan kosten besparen. Dat is niet eens het belangrijkste, stelt manager rundveehouderij Hendrik Arends. ”Door de schaalvergroting in de sector er is minder tijd per koe beschikbaar, dus alles moet in één keer goed gaan. Gemakkelijk werken en een goede melkproductie met een gezonde koe; daar draait het om”

Veehouders kunnen kiezen uit vier verschillende mineralenpakketten, die elk in twee doseringen te leveren zijn. Zo kunnen veehouders een pakket kiezen dat past bij hun specifieke rantsoenkenmerken, zoals ruwvoerkwaliteit, aandeel maïs en de hoeveelheid enkelvoudige voeders.

Trefwoorden: Diervoeders, Landbouw, Simplimixen, Veehouderij, Voeder,