Houtkachel

Houtkachel van Kachelparadijs Orvelte

Door: Kachelparadijs Orvelte  23-08-2011
Trefwoorden: Kachels, Haarden, Houtkachel

De Anyfire Beaufort S, stoer en robuust!

De Beaufort S heeft een tijdloos design en past in elk interieur van klassiek tot modern. Bovendien leverbaar in diverse vermogensklassen van een bescheiden6 kW tot een krachtige 11 kW!
De Beaufort S onderscheidt zich van anderen door toepassing van hoogwaardig cortent staal, waardoor een lange levensduur is gewaarborgd.
Niet voor niets wordt de Beaufort S standaard geleverd met 5 jaar garantie. Door toepassing van een primaire-, secundaire en tertiaire luchttoevoer is de verbranding optimaal.
Dat is niet alleen milieuvriendelijk, maar houdt ook de ruit schoon.  Optioneel verkrijgbaar met spekstenen warmhoudplaten bovenop of in de kachel en behoort ook een RVS warmhoudplaat tot de mogelijkheden.
De Beaufort S wordt standaard geleverd met een bakvak. Hierin kunt u heerlijke gerechten bereiden.

Stoken op hout hoeft absoluut niet milieubelastend te zijn maar het hangt wel van een paar dingen af. Ten eerste van de kwaliteit van uw haard of kachel. Een kachel of haard met een hoog rendement en een relatief schone uitstoot (CO2) is niet milieuonvriendelijk. De CO2 die vrijkomt tijdens de verbranding wordt immers weer gebruikt door bomen om te groeien, naast voedingsstoffen uit de bodem en zonlicht, waardoor zij weer zuurstof kunnen afgeven. Ten tweede heeft het vermogen van uw haard of kachel hier invloed op. Een toestel met een te grote capaciteit (ten opzichte van de te verwarmen ruimte) zal niet voluit kunnen branden. Dit betekent dat de toevoer van de verbrandingslucht praktisch gesloten moet worden met als gevolg een onvolledige verbranding en dus een belasting voor het milieu.


Gietijzeren houtkachel

De gietijzeren houtkachel is vaak een goedkope kachel. Gieten kon men vroeger al, onderdelen worden gegoten in mallen, hierna worden de delen in elkaar gezet en gekit. De warmte wordt doorgaans niet gelijkmatig verdeeld over het te verwarmen vertrek. Bij de houtkachel is het soms erg heet, daaromheen kan het nog koud zijn, zeker als de warme lucht om een hoekje moet. Gietijzeren houtkachels zijn zwaar en degelijk. Morso, Andersen, Scan en Dovre hebben gietijzeren houtkachels die ook convectiewarmte geven d.m.v. convectiepanelen aan de zijkant van de kachel. Dit is soms ook optioneel te leveren.

Convectie houtkachel

De houtkachels met convectie zijn dubbelwandig en bijna altijd gemaakt van (duurzaam) plaatstaal. Doorgaans zijn deze houtkachels wat duurder vanwege de arbeid die is gemoeid met laswerk en assemblage, echter ook het design speelt vaak een rol in de prijsstelling. Tussen de twee lagen plaatstaal zit lucht. Deze lucht wordt verwarmd en de warme lucht stijgt op en gaat circuleren met de koude lucht in de kamer. Deze houtkachels geven een comfortabele warmte af middel luchtstroming waardoor de warmte heel goed verspreid wordt (vooral geschikt voor U- of L-vormige kamers). Dit soort kachels straalt minder dan gietijzeren houtkachels. Ook al is het vermogen gelijk aan gietijzeren kachels dan wordt de warmte anders ervaren, het komt in alle hoeken en gaten of zelfs om  n hoekje. Koop een dergelijke kachel altijd bij de kachelspecialist en niet bij bouwmarkt, keukenboer of handelaar. In de loop der tijden is zeer veel inferieur materiaal toegepast en zijn modellen houtkachels nagemaakt. Voor wat betreft model zijn de haarden bijna niet van echt te onderscheiden, als je naar de materiaaldikte kijkt zie je de verschillen echter direct.

Trefwoorden: Haarden, Houtkachel, Kachels, Kachels en haarden

Andere producten en diensten van Kachelparadijs Orvelte

Buitenhaard van Kachelparadijs Orvelte thumbnail
23-08-2011

Buitenhaard

Houdt u ervan tot s avonds laat in uw tuin te zitten? Dan is een buitenhaard ideaal, want deze verspreidt


23-08-2011

Elektrische haard

De laatste jaren zijn elektrische haarden sterk in opkomst. De moderne typen geven een zeer levendig en levensecht "vlammenspel" en


Gashaard van Kachelparadijs Orvelte thumbnail
23-08-2011

Gashaard

Steeds meer mensen kiezen vanwege het gebruiksgemak en comfort voor een gashaard. U bespaart uzelf het verslepen van hout en


Diensten van Kachelparadijs Orvelte thumbnail
23-08-2011

Diensten

't Stokertje heeft niet alleen een overweldigend aanbod kachels, haarden, schouwen en rookkanalen, maar biedt ook uitgebreide service en diensten.