Aliplast lanceert nieuw schuifsysteem “Futurglide”

Aliplast lanceert nieuw schuifsysteem “Futurglide” van Aliplast Nederland

Door: Aliplast Nederland  06-03-2006
Trefwoorden: Bouw, Schuifdeuren, Schuiframen

Aliplast, gekend van de uitstekende aluminiumsystemen voor de bouw, heeft een nieuw systeem op de markt gebracht, de Futurglide of de Monorail. Het is een unieke combinatie van eenvoud en kwaliteit tegen een scherpe prijs.


Aliplast is reeds 22 jaar dé specialist in aluminium voor binnen- en buitenschrijnwerk.
Zeer recent is de ontwikkeling van de Futurglide, een thermisch onderbroken profielreeks voor de productie van schuifdeuren en –ramen met een inbouwdiepte van 116 mm. Het ontwerp met slechts één vleugel (= monorail) combineert het esthetische aan het gebruiksvriendelijke.
Het is opnieuw een uitstekende innovatie, want door het gebruik van slechts één vleugel worden er andere delen van aluminium uitgespaard en ligt de prijs dus een pak lager!
Dankzij het driekamerprofiel en de thermische onderbreking voldoet de Futurglide aan de strengste akoestische en thermische normen.  De Futurglide is ook combineerbaar met alle andere Aliplast-systemen. Dit profiel is te verkrijgen in een brede waaier van kleuren, waaronder de nieuwste trend in de coatingwereld “metallic structuurlak”.  Alle lakwerk wordt uitgevoerd volgens de europese “Qualicoat” norm. De Futurglide geniet, zoals alle andere Aliplast-systemen, van een maritieme lakgarantie van 15 jaar.

Technische kenmerken Futurglide
Bouwdiepte element

Buitenkader: 116 mm
Vleugel: 51 mm
Aanzichtbreedte/hoogte
Kader 52 mm 84 mm
T-profiel 72-77-87-98-140-200 mm
Max. Vleugelgewicht 250 kg
Sponningshoogte 22 mm

Beglazing
: Droge beglazing met EPDM of neutrale siliconen
Glasdikte: 4-38 mm
Thermische isolatie: Glasvezelversterkte polyamidestrips

Trefwoorden: Bouw, Schuifdeuren, Schuiframen