Ambachtelijk en lekker in Orvelte

Ambachtelijk en lekker in Orvelte van Anneke Boekee Communicatie

Door: Anneke Boekee Communicatie  19-04-2009
Trefwoorden: Tuin, Culinair, Orvelte

Het museumdorp Orvelte met zijn fraaie Saksische boerderijen die het gevoel geven of de tijd er heeft stilgestaan, is op zichzelf al een bezoek waard. Nog leuker wordt een bezoek aan dit brinkdorp op zaterdag 23 en zondag 24 mei, tijdens de 7e editie van de Tuin en Culinair Fair. Er zijn meer dan 80 sfeervol ingerichte stands, dus genoeg om volop inspiratie op te doen voor een zomer lang genieten in huis en tuin. De fair vindt plaats rondom de oude zuivelfabriek aan de Melkweg.

Culinair
Het zuivelfabriekje stamt uit 1899 en is nog steeds in bedrijf als ambachtelijke kaasmakerij. Bezoekers kunnen lekker struinen van veld naar veld tussen eeuwenoude boerderijen door. Alleen al daardoor is het de leukste en meest sfeervolle fair van het noorden. Maar ook vanwege de enorme variatie. Op culinair gebied komt de Tuin en Culinair Fair tegemoet aan de toenemende behoefte naar eerlijke en pure producten. Producten die nog (of weer) met liefde, zorg en aandacht worden gemaakt, waarvan de ingrediënten biologisch zijn verbouwd en waarbij ook op de duurzaamheid van de aarde wordt gelet. Er is een hoop lekkers uit noord Nederland: De Keuken van Francien bijvoorbeeld heeft ambachtelijke pannenkoekmixen ontwikkeld, gemaakt van biologisch meel, gemalen door een molenaar uit Groningen. Drie smaken: speculaas/kaneel, chocolade/sinaasappel en cranberry. En Tonnie’s Mosterdmakerij heeft zes verschillende mosterdsoorten in het assortiment en demonstreert hoe deze op traditionele wijze worden gemaakt. Verder zijn er de vergeten groenten die nog de pure smaak van weleer hebben en herinneringen oproepen uit een ver verleden: bijzondere tomatenrassen, doorgroeiende prei, en allerlei basilicumsoorten. Ook allerlei andere lekkernijen zoals jams, chutneys, boerenkaasjes, ambachtelijk gemaakt ijs, fudge, roomtruffels, biologische wijn, droge worst en saladedressings.

Koken voor kids
Voor kookgrage kids is de Tuin en Culinair Fair ook de moeite waard. Zij kunnen zelf met potten en pannen aan de slag in de kooktent van Kinderkeuken Stampot Janssen. Er wordt een heerlijk gerecht gemaakt met Orvelter kaas, vers gehaald uit de naastgelegen zuivelfabriek. Na afloop wordt alles aan een feestelijk gedekte tafel opgepeuzeld.

Voor de tuin
Op tuingebied is er veel te zien en te koop. Bezoekers kunnen ideeën opdoen bij een tuinontwerpbureau. Er is een uitgebreid assortiment bijzondere tuinplanten, terraskachels, tuindecoraties van glas en metaal, tuinbeelden, hekwerk, tuinboeken en tuingereedschap, tuinmeubelen, houtgestookte hottubs en Zweedse natuurverven. Een mandenvlechter maakt manden op bestelling.

Ook is er volop brocante, van romantische Franse bedden tot alles voor de feestelijk gedekte tafel. Outdoor kleding en laarzen maken het geheel compleet.

De Tuin en Culinair Fair is op zaterdag 23 en zondag 24 mei van 10 tot 17 uur aan de Melkweg in Orvelte (Dr)
Entree: € 4,00 voor volwassenen; kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding vrij toegang.
http://www.b-event.nl


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie en digitale foto’s kunt u terecht bij b-event, Anneke Boekee, tel. 0528-374281 / 06-40323163

Trefwoorden: B-event, Culinair, Orvelte, Tuin, Tuinfair, Voorjaarsfair,

Contact Anneke Boekee Communicatie

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share