Hoedenfestijn op Herfstfair Orvelte

Hoedenfestijn op Herfstfair Orvelte van Anneke Boekee Communicatie

Door: Anneke Boekee Communicatie  29-06-2009
Trefwoorden: Hoeden, Orvelte, Countryfair

Een bezoek aan het ‘museumdorp’ Orvelte is het hele jaar door de moeite waard. Met zijn eeuwenoude boerderijen, zijn historische panden en indeling en zijn kleine weggetjes die zich door het dorp slingeren, waant iedereen zich in een ver verleden. Tijdens de Herfstfair wordt de sfeer extra verhoogd door de vele bijzondere stands met ambachtelijke en originele producten.

De fair vindt plaats in de historische appelboomgaard, rondom de zuivelfabriek en op een aantal schapenweiden. Daar staan meer dan honderd kraampjes en pagodetenten. Bezoekers kunnen lekker rondstruinen tussen de oude boerderijen en zo tegelijkertijd een goede indruk van het dorp krijgen. De gezellige terrasjes maken een dagje uit compleet.

Herfstachtige Hoedjes
De Herfstfair is nog sfeervoller dan anders, want er komen heel veel mensen met een hoed(je) op. De hoed staat centraal. De herfstachtige hoed wel te verstaan, want in Orvelte geen hoeden van vilt of stof, maar plantaardige hoeden, van alles wat de natuur te bieden heeft in dit jaargetijde: hortensia, hop, bottels en bessen, blad, physalis. Er zijn talloze mogelijkheden. Wie de fair bezoekt met een herfstachtig gedecoreerde hoed maakt kans op een dinerbon. Een echte hoedenmaakster jureert de hoeden van de bezoekers.

Zelf een hoed maken op de fair kan ook. Tijdens een workshop wordt een creatief draagbaar hoedje van natuurlijk en houdbaar materiaal gemaakt. Dat staat niet alleen leuk, maar daaraan valt naderhand nog lang plezier te beleven als decoratief herfststuk in huis.

Ambachtelijke producten met een verhaal
Wat is er zoal te koop tijdens de fair? Veel bijzondere producten met een verhaal, mensen die met liefde hun product maken, daarover vertellen en met veel plezier verkopen. Er zijn lekkernijen zoals mosterd, fudge, honing – en cranberry- heerlijkheden, lekkere hapjes gekruid met kruiden uit eigen biologische tuin, Drentse droge worst, biologische wijn… te veel om op te noemen. Eerst wordt er natuurlijk even geproefd! Verder zijn er originele hebbedingetjes zoals gedecoreerde gloeilampen, schooltassen van postzakken, antiek en curiosa, keramiek, patchwork, linnengoed, sieraden, tuindecoratie, natuurlijke crèmes op basis van kruiden…

Staphorster klederdracht
Op vrijdag en zaterdag houden vrouwen uit Staphorst klederdrachtdemonstraties, waarbij ze alles vertellen over de betekenis van de kleuren, stoffen en kledingstukken die hun klederdracht zo speciaal maakt.

Herfstfair Orvelte, vrijdag 11 t/m zondag 13 september van 10 tot 17 uur.
Prijs p.p. € 4,00 – Jeugd t/m 12 jaar gratis
Melkweg en Schoolstraat Orvelte
Contact: Tel. 0528-374281, www.b-event.nl

Trefwoorden: B-event, Countryfair, Herfstfair, Hoeden, Orvelte,

Contact Anneke Boekee Communicatie

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share