easyFairs DTA-MOCON in Ahoy' Rotterdam

easyFairs DTA-MOCON in Ahoy' Rotterdam van Easyfairs

Door: Easyfairs  10-05-2006
Trefwoorden: Automatisering, Industrie, Machinebouw

easyFairs® DTA-MOCON 2006 in Ahoy’ Rotterdam

Gratis learnShopsTM in samenwerking met Aandrijven en Besturen

Rotterdam, 28 april 2006 – Op 17 en 18 mei is de volledige aandrijfmarkt voor het eerst aanwezig in de Ahoy’Rotterdam. Dit betekent dat naast automatisering in de productie, motion control systemen, besturing-systemen en sensoren nu ook Drives, Transmissions en Automation (DTA) in het pakket werden opgenomen. In samenwerking met Aandrijven en Besturen organiseert easyFairs voor deze beurs vier gratis learnShopsTM.

Ruim aanbod in een industriële grootstad
De grootstad en wereldhaven Rotterdam is de ideale ontmoetingsplaats voor alle mechanische, pneumatische, hydraulische en elektrische aandrijfsystemen die worden gebruikt in haventoepassingen, petrochemie, scheepsbouw en recyclage. Tegelijkertijd worden ook de besturingssystemen en motion control-toepassingen voor ondermeer de tuinbouwsector voorgesteld.

Nog slechts 4 modules vrij !
Philippe Van Dyck, sales verantwoordelijke easyFairs® DTA-MOCON, is tot dusver tevreden met de gang van zaken: “Voor deze eerste editie mogen we al 122 deelnemers verwelkomen en verwachten we bijna 3000 bezoekers. Er zijn op dit ogenblik nog slechts 4 modules vrij, dus wie nog wil deelnemen zal zich moeten haasten."

Op het programma staan:

• Elektrische aandrijvingen
• Mechanische aandrijvingen
• Pneumatiek & hydrauliek
• Vacuümtechniek
• Motion control
• Besturingstechniek
• Industriële automatisering
• Sensoren
• Veldbussen
• Controle- & besturingssystemen
• Besturingssoftware
• Montage- & handlingtechnieken

a&b learnShops
De leanShopsTM worden georganiseerd door Aandrijven en Besturen. Deze gratis seminaries maken het mogelijk om concrete toepassingen van de nieuwste technologieën te leren kennen en onderling ideeën uit te wisselen. De thema's van de learnShopsTM zijn :

Beveiliging van industriële (Ethernet-) netwerken (Rene Langereis en Jan Dekker)
Met als kernvragen : Welke risico’s spelen er bij industriële netwerken? Hoe kan ik deze risico’s vermijden?
Functionele veiligheid machinebesturing, IEC62061 (door Nick de With)
Veel gehoorde vragen zijn: Wat betekent “SIL” nu eigenlijk? Wat zijn de consequenties voor mijn bedrijf? Kiezen voor IEC 62061:2005 of toch voor prISO 13849:200x? Hoe ontwerp ik een veilige machinebesturing?

VARAN-bus: een alternatief voor realtime-Ethernet? (door Lucien Kouwenhoven)
Vragen die hier aan bod komen zijn : Waarop moet ik letten bij het kiezen van RT Ethernet oplossingen? Is RT Ethernet wel nodig? Hoe zit het met de standaardisering van RT Ethernet?
De brug tussen technicus en administratie (door Björn Hotting),
Technische en industriële software voor Windows, PDA's en embedded/microcontroller-systemen.

Nick de With en Björn Hotting zijn twee van de sprekers tijdens deze learnShopsTM. "Er is nog veel behoefte aan know-how en dat geldt eveneens voor de normen inzake machineveiligheid door faalkansberekening en dergelijke", zegt Nick de Withe. "Elke machinebouwer krijgt uiteindelijk te maken met een geharmoniseerde norm inzake machinerichtlijnen. En daarom is het belangrijk je er op dit ogenblik op voor te bereiden. Deze learnShopsTM zijn een goede gelegenheid om de algemene kennis omtrent specifieke aspecten bij te spijkeren én om face-to-face concrete vragen te stellen aan specialisten."


De beurs vindt samen met easyFairs® TRANSPORT & LOGISTIEK plaats.


easyFairs® DTA MOCON Nederland
Ahoy’ Rotterdam
17 & 18/05/2006 van 9u30 – 17u30
Info & gratis preregistratie: www.easyfairs.com/mocon-nl

Organisatie: Perscontacten: John Kinnart
easyFairs NV/SA Outsource Marketing & Communications
Jan Van Rijswijcklaan 191 Steenweg op Brussel 213
2020 Antwerpen 1780 Wemmel
Tel: +32 3 260 81 40 Tel: +32 2 451 00 09
Fax: +32 3 237 87 71 Fax: +32 2 451 00 20
[email protected] [email protected]

Sales contact : Philippe Van Dyck
Tel : +32 (0) 3 260 81 42 - Fax : +32 (0) 3 237 87 71
e-mail : [email protected] - Web : www.easyfairs.com/mocon-nl

# # #
Over easyFairs®
easyFairs is een toonaangevende Europese organisator van tijds- en kostefficiënte beurzen. Wij maken het eenvoudig voor exposanten en bezoekers om zaken te doen in een doelgerichte en professionele omgeving. Het hoofdkwartier van easyFairs® ligt in Brussel en het bedrijf heeft vestigingen in België, Frankrijk, Nederland, Italië, Duitsland, Zweden, Denemarken en het Vereningd Koninkrijk. easyFairs® brengt beurzen naar het hart van de markt. Meer informatie is te vinden op www.easyfairs.com.

Trefwoorden: Aandrijvingen, Automatisering, Besturingssysteem, Besturingstechniek, Drives, Dta, Easyfairs, Haven, Hydrauliek, Industrie, Lezingen, Machinebouw, Mocon, Perochemie, Pneumatiek, Scheepsbouw, Seminaries, Sensoren, Transmissions, Tuinbouw, Vakbeurs,

Contact Easyfairs

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share