easyFairs MOCON 2007: motion control in het hart van uw markt

easyFairs MOCON 2007: motion control in het hart van uw markt van Easyfairs

Door: Easyfairs  08-02-2007
Trefwoorden: Machinebouw, Fabrieksautomatisering, Easyfairs

Rendement en rendementsverbetering

Dat is misschien wel de kern waar alles om draait en waarom de belangstelling voor motion control nog ieder jaar toeneemt. Bewegingen en tijdskritische acties van productiemachines bepalen immers een belangrijk deel van de productiekosten van een specifiek product. Hoe sneller, nauwkeuriger de juiste handeling op het juiste tijdstip wordt uitgevoerd, hoe hoger het rendement en hoe lager de kosten per product.

Hard- en software
De verschillende standhouders op easyFairs® MOCON bedienen alle facetten van motion control. Zo groepeert de vakbeurs het ‘high-end’ gedeelte van de aandrijftechniek met elektrische en elektronische componenten en uiteraard de verschillende methoden voor diagnose, identificatie, monitoring en kwaliteitscontrole. Bovendien zijn oplossingen te zien voor de synchronisatie van bewegingen, het combineren van de vakgebieden informatietechniek, werktuigbouwkunde en elektrotechniek en optimalisatie van productieprocessen in het algemeen. Een kleine greep uit de standhouders met hun producten: Siemens presenteert haar nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de automatisering van productiemachines; hieronder verschillende nieuwe servomotoren, miniatuur motoren en het hardwareplatform voor de controller Simotion. Mijnsbergen introduceert haar nieuwe direct drive motoren van Akribis terwijl Vector de nieuwe ontwikkelingen van SEW-Eurodrive toont. Hiertoe behoren onder meer servomotoren, servoversterkers, frequentieregelaars en applicatieregelaars. Danfoss ten slotte toont de hele serie VLT frequentieomvormers inclusief de allernieuwste uitvoeringen.

learnShops
easyFairs® MOCON voorziet de bezoeker op diverse manieren van informatie. Naast de presentaties van de standhouders worden ook zogenaamde learnShops georganiseerd. Het betreft een serie lezingen van zowel fabrikanten als klanten van standhouders die ingaan op de onderwerpen draadloze communicatie, ethernet, veiligheid en energiebesparing. Zo behandelt AMK energiebesparingen met servosystemen terwijl Bosch Rexroth onder meer de geïntegreerde veiligheidsfuncties beschrijft van het IndraDrive servo-aandrijfsysteem. Kenmerkend voor de lezingen is het feit dat ze de nadruk leggen op oplossingen en toepassingen; zij onderscheiden zich hierdoor duidelijk van de (commerciële) productpresentaties.

NEN, FEDA e.a.
Naast diverse leveranciers van producten en diensten maakt de beurs ook plaats voor relevante verenigingen en instellingen. Brancheorganisatie FEDA laat bijvoorbeeld zien op welke manier bedrijven in de aandrijf- en automatiseringswereld met elkaar kunnen samenwerken opdat synergetische effecten ontstaan. Interessant is ook een bezoekje aan de stand van NEN waar de standhouders de weg weten naar de juiste informatie over onder meer de nieuwe Machinerichtlijn die in 2006 is opgesteld en die uiteindelijk in 2009 door een ieder bekend wordt geacht. Verder veel aandacht voor explosieveiligheid (ATEX) en uiteraard ook de overige relevante normen. En ten slotte de organisatie Profibus Nederland; een organisatie die steeds op zoek is naar oplossingen voor alle branches. Zowel voor de procesautomatisering met zijn lange afstanden en lage snelheden als voor de productie-automatisering waar de snelheden meestal wat hoger liggen maar de afstanden korter zijn.

De feiten op een rijtje

easyFairs® MOCON – tweedaagse vakbeurs over Motion Control in Factory Automation
Datum: 11 en 12 april 2007
Plaats: Brabanthallen (Langstraathal), Diezekade 2, 5222 AK ‘s-Hertogenbosch
Info: www.easyFairs.com/MOCON-NL
Openingstijden (op beide beursdagen): 9u30 – 17u30

easyFairs® MOCON wordt in de oneven jaren altijd in ’s-Hertogenbosch georganiseerd en zal in de even jaren ‘on tour’ gaan. Voor 2008 is de vakbeurs gepland voor Zwolle.

###

Over easyFairs®
easyFairs is een toonaangevende Europese organisator van tijds- en kostefficiënte beurzen. Wij maken het eenvoudig voor exposanten en bezoekers om zaken te doen in een doelgerichte en professionele omgeving. Het hoofdkwartier van easyFairs ligt in Brussel en het bedrijf heeft vestigingen in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Zweden, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. easyFairs brengt beurzen naar het hart van de markt.
Meer informatie is te vinden op www.easyFairs.com.

Trefwoorden: Easyfairs, Fabrieksautomatisering, Machinebouw, Mocon

Contact Easyfairs

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share