EUROPAPARK: TOP-POSITIE BEVESTIGD

EUROPAPARK: TOP-POSITIE BEVESTIGD van Europa-park

Door: Europa-park  08-05-2009
Trefwoorden: Pretparken

Onlangs hebben TEA (Themed Entertainment Association) and ERA (Economics Research Associates) de bezoekcijfers van attractieparken in 2008 gepubliceerd. Belangrijkste conclusie: wereldwijd, maar ook in Europa, zijn de aantallen gemiddeld gelijk gebleven. Het Duitse attractiepark Europa-Park is enkele plaatsen opgeschoven en bezet in Europa nu de tweede plaats. Het bevestigt de toppositie van Duitslands grootste attractiepark.

Wereld
Jaarlijks publiceren onderzoeks- en consultancybureau ERA en entertainment-organisatie TEA een overzicht van het aantal bezoekers aan attractieparken. Ook in 2008 was Magic Kingdom in Florida het best bezochte park ter wereld. In Europa ontvangt eveneens een park van de Disney-organisatie de meeste bezoekers. Op de tweede plaats staat het Duitse Europa-Park met ruim 4 miljoen bezoekers. In de ranglijst over 2007 stond dit park nog op de vierde plaats. Nummers drie, vier en vijf zijn in 2008 resp. Tivoli (Denemarken), Port Aventura (Spanje) en de Efteling (Nederland). Europa-Park is daarmee ook het best bezochte park ter wereld met een seizoensopenstelling.

Europa-Park
Europa-Park bestaat sinds 1975 en heeft de ‘Europese landen’ als thema. De meer dan 100 attracties en shows zijn dan ook grotendeels geïntegreerd in de architectuur van de 13 gepresenteerde landen. Door jaarlijks in het park te investeren en het streven naar een hoge kwaliteit, kent het park veel herhalingsbezoek (80%). Bezoekers komen met name uit eigen land, Zwitserland en Frankrijk. Door de ligging in het idyllische Zwarte Woud vormt Europa-Park ook voor steeds meer Nederlanders een ideale bestemming voor een korte vakantie. Ook Nederlanders op weg naar zonniger oorden houden hun tussenstop bij Europa-Park. Europa-Park beschikt over het grootste resort van Duitsland (5.000 plaatsen), bestaande uit vier bijzondere viersterren themahotels, een tipidorp en een camping.

Kwaliteit
Europa-Park ontving de afgelopen jaren vele onderscheidingen. Ook de pers is bijzonder lovend over de geboden kwaliteit. Het zakenblad Forbes schreef in 2005: “één van de vijf beste attractieparken ter wereld”. De Sunday Times noemde het park twee jaar later: “het beste attractiepark van Europa”. Trots is men in het Duitse Rust met name op de uitslag van een onafhankelijk testteam dat parken vanuit het oogpunt van gezinnen met kinderen beoordeelt. Men let daarbij niet alleen op de grote attracties, maar ook op de kleine details. Zij gaven Europa-Park vorig jaar een 10! ‘Absolute Spitzenklasse’. Behalve Disneyland Parijs heeft geen enkel park deze totaalscore tot nu toe behaald. Afgelopen week kreeg overigens ook de nieuwe katapultachtbaan ‘blue fire’ een 10 van het FTT-testteam!

Europa-Park ligt in het Zwarte Woud, op enkele kilometers van de A5, bij het drielandenpunt Duitsland-Frankrijk-Zwitserland. Meer informatie over Europa-Park is te vinden op www.europapark.de


Voor meer informatie, beeldmateriaal en persbezoeken kunt u terecht bij de vertegenwoordiger van Europa-Park in de Benelux:
- Henk Groenen
- E: [email protected]
- T: 0031-40-2089305
- F: 0031-40-2089210

Trefwoorden: Pretparken

Contact Europa-park

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share