Een brug over de oceaan: de European Career Fair in de VS

Een brug over de oceaan: de European Career Fair in de VS van European Career Fair

Door: European Career Fair  06-11-2007
Trefwoorden: Management, It, Finance

Een geschiedenis van succes
In 1997 organiseerde een groep van Europese studenten van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) voor de eerste maal de European Career Fair (ECF). Bedrijven met een sterke positie binnen Europa alsmede studenten en wetenschappers vanuit Boston en omgeving werden uitgenodigd op de MIT campus. Tien jaar later is de ECF uitgegroeid tot de grootste banenmarkt in zijn soort in de VS. De beurs trekt meer dan 4000 geregistreerde kandidaten van Harvard, MIT, Yale en andere topuniversiteiten in Amerika, alsmede rond de 100 werkgevers uit het bedrijfsleven, van universiteiten en non-profit organisaties.

In een tijd van globalisering is werken en studeren in het buitenland een essentieel element geworden van een succesvolle carrière. Hoewel de ECF begon als een opstapje voor Europeanen uit diverse velden die hun carriere in Europa wilden voortzetten, nemen tegenwoordig net zoveel niet-Europeanen (met name Amerikanen) deel aan de ECF. Aangetrokken door de diversiteit van de Europese banenmarkt en gecharmeerd van de leefwijze in Europa, zijn veel Amerikaanse en internationale studenten en promovendi bereid de mogelijkheden aan de andere zijde van de oceaan te beproeven. De Europese Unie draagt hiertoe bij middels diverse programma’s die erop gericht zijn om getalenteerde studenten, wetenschappers en professionals aan te trekken. Bovendien steunt de Europese Commissie de ECF middels het organiseren van een Science & Technology deel op de beurs.

De European Career Fair 2008
Net als in voorgaande jaren, is de ECF 2008 een non-profit evenement dat georganiseerd wordt door de European Club van MIT, ondersteund door de Europese Commissie en de MIT International Sciences and Technology Initiatives (MISTI). Dankzij het succes werd de ECF in de voorgaande jaren aanbevolen door onder meer de president van MIT – Susan Hockfield, de burgemeester van Boston – Thomas Menino, en de voormalig president van de Europese Commissie – Romano Prodi.

De 12e European Career Fair wordt gehouden van 2-4 februari 2008 op de MIT campus. Ter opening vindt er de avond voorafgaand aan beurs een paneldiscussie plaats over de internationalisering van universiteiten, met vertegenwoordigers vanuit industrie en universiteit, waaronder de vicepresident van de European Research Council.

Kandidaten die deel willen nemen aan de ECF kunnen hun CV’s tot 30 november 2007 in een online database plaatsen op http://www.euro-career.com. Deelnemende werkgevers zullen voor de beurs in staat zijn hieruit kandidaten te selecteren en uit te nodigen voor individuele gesprekken op de laatste twee dagen van de ECF. Bedrijven en non-profit organisaties die willen deelnemen aan het evenement kunnen zich registreren tot 14 december 2007.

Het Persteam van de European Career Fair 2008 is beschikbaar voor verdere informatie. U kunt het team bereiken door een e-mail te sturen aan ecf-press@euroclub.mit.edu. Interviews kunnen verzorgd worden door een e-mail te sturen aan career@euroclub.mit.edu.

Trefwoorden: Banenmarkt, Biotechnologie, Blue Card, Career Event, Database, Europese Commissie, Europese Unie, Finance, Harvard, It, Kandidaten, Management, Research & Development, Yale,

Contact European Career Fair

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share