Woningen Zuid Spanje in de belangstelling van kopers.

Door: Excellent Spain  17-06-2009
Trefwoorden: Goedkoop, Makelaar, Kopen

Het begint er op te lijken dat de sterk verlaagde prijzen van woningen in Zuid-Spanje effect beginnen te hebben. Vooral uit Nederland, België en de Scandinavische landen is sterk toegenomen belangstelling voor de afgeprijsde woningen.

Maarten Mettler van aankoopmakelaar Excellent Spain in Marbella, Andalusie laat weten dat het nieuws van de verlaagde prijzen naar het noorden van Europa door begint te dringen. Dit voorjaar zijn veel mensen die en afwachtende houding hadden maar wel met interesse in een woning aan een van de costa’s of het Spaanse binnenland afgezakt naar het zuiden om zelf te beoordelen of de prijsdalingen de aankoop van de gewenste woning mogelijk maakt.

Alhoewel alleen meer interesse natuurlijk niet voldoende is voor een transactie begint het daar wel mee en blijkbaar zijn de prijsdalingen voor een groep potentiële kopers voldoende want ook het aantal transacties neemt toe. Verschillende woningen welke al lange tijd te koop stonden (1 tot 2 jaar) en welke al een flinke prijsdaling achter de rug hadden zijn plotseling verkocht. Bijvoorbeeld een villa in Valle Romano, Estepona. Deze begon met een vraagprijs van € 670.000 ruim 2 jaar geleden( wat toen ook te veel was), nu een vraagprijs van € 399.000 en uiteindelijk is er begin deze week een transactie overeengekomen op € 365.000.

Alleen Excellent Spain heeft dit jaar al ruim 25 informatie verzoeken ontvangen met betrekking tot deze villa, de meesten met een reactie van we komen wel eens kijken, we wachten nog wel of de prijs kan nog wel lager. Nu een bericht is uitgestuurd dat de woning is verkocht komen er veel reacties met een strekking van, voor die prijs hadden we het ook wel willen hebben. De enige manier om dit te vermijden is op het moment dat je iets ziet wat aanspreekt een bod uit te brengen. Dat is de enige echte methode om te bepalen hoeveel rek er nog in de vraagprijs zit. Als het de woning is die iemand wil hebben en de prijs komt op een voor de koper goed nivo, waar dan nog op wachten???

Dit is slechts een voorbeeld en lang niet alles verkoopt. Er zijn nog steeds voldoende woningen met een te hoge vraagprijs maar er zijn mogelijkheden en wil iemand die benutten dan is internet een prima plek om te beginnen maar uiteindelijk moet de woning zelf worden bezocht.

Heeft u interesse om via aankoopmakelaar Excellent Spain te weten te komen wat uw mogelijkheden zijn neem dan contact op (0034) 637 088 699 (Nederlands gesproken) of mail [email protected] of bezoek de website www.excellentspain.com.

Trefwoorden: Aankoop, Aankoopmakelaar, Andalucia, Andalusie, Appartement, Bargain, Casares, Cheap, Estepona, Goedkoop, Huis, Kopen, Kust, Makelaar, Malaga, Manilva, Marbella, Penthouse, Penthuis, Spanje, Villa, Woning,

Contact Excellent Spain

Website - Geen ingevoerd

E-mail

Deze pagina afdrukken

Share