Van Lanschot en Kempen bereiken overeenstemming en tekenen koopovereenkomst

Door: F. Van Lanschot Bankiers  18-10-2006
Trefwoorden: Bedrijfsovername

Van Lanschot NV (Van Lanschot), Kempen & Co NV (Kempen) en Kempens grootaandeelhouders hebben de koopovereenkomst voor de overname van Kempen getekend. Op 7 september 2006 kondigde Van Lanschot reeds aan dat zij voornemens was een bod op Kempen uit te brengen. De overname zal Van Lanschots toonaangevende positie voor de doelgroepen vermogende particulieren, institutionele beleggers, ondernemingen en ondernemers verder versterken.

Alle grootaandeelhouders van Kempen hebben het bod van Van Lanschot geaccepteerd. De overnamesom bedraagt € 300 miljoen voor 100% van de aandelen. De overname zal deels in contanten en deels in aandelen worden betaald. Daartoe zal Van Lanschot voor een bedrag van € 180 miljoen aan aandelen uitgeven. De bij de koopovereenkomst betrokken partijen hebben overeenstemming bereikt over de gebruikelijke garanties en verklaringen.

De overdracht van de aandelen wordt verwacht plaats te vinden op 2 januari 2007. De Ondernemingsraden van Van Lanschot en Kempen hebben een positief advies uitgebracht met betrekking tot de transactie. Voor de overname is toestemming van de toezichthoudende instanties vereist. Van Lanschot zal Kempen vanaf 2007 in haar cijfers consolideren. 's-Hertogenbosch, 18 oktober 2006

Trefwoorden: Bedrijfsovername

Contact F. Van Lanschot Bankiers

Website - Geen ingevoerd

E-mail - Geen ingevoerd

Deze pagina afdrukken

Share