Fanfare De Vooruitgang

Afdrukken

Is Fanfare De Vooruitgang incorrect or missing key business information? Update your Hotfrog listing today.

Contactgegevens Are these details correct?

Adres: Kloosterstraat 5 , 5708 GM Helmond,

E-mail

Over Fanfare De Vooruitgang

Fanfare De Vooruitgang Stiphout is opgericht op 17 juni 1921 en is georganiseerd bij de Nederlandse Federatie van Katholieke Muziekverenigingen via aansluiting bij de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen. In een tijdsbestek van vier jaar is Fanfare opgeklommen van de laagste afdeling naar de Superieure Afdeling, waar we sinds 1952 onafgebroken in de bovenste regionen met andere toporkesten musiceren. Het streven van de Fanfare is al sinds jaren om niet alleen een toontje mee te spelen in de amateur-muziekwereld, maar als het enigszins kan ook de toon mee aan te geven als fanfareorkest in de Superieure Afdeling. Sinds januari 2006 staat het fanfareorkest onder leiding van Frenk Rouschop. De Fanfare heeft van 1997 tot 2006 onder leiding gestaan van Bram Sniekers uit Thorn. In de 25 jaar daarvoor was Rudy Siebert dirigent in Stiphout en onder zijn leiding werden talloze successen geboekt, in het bijzonder twee maal het Nederlands Kampioenschap in de hoogste afdeling en werd middels diverse samenwerkingsverbanden veel energie gestoken in het promoten van de eigenheid van het fanfareorkest door het spelen van originele composities voor fanfare en de betere bewerkingen van andere stukken. Hiermee heeft De Vooruitgang een naam hoog te houden. Administratieve Kenmerken: Secretaris: Marionne Schuts e-mail: [email protected] Koophandel Eindhoven-V 40235031 Rabo NL43RABO0149694822 Muzikale geschiedenis: Superieure Afdeling bereikt in 1952; Ned. Kampioen FKM Superieure Afdeling 1978 (Helmond); Ned. Kampioen FKM Superieure Afdeling 1982 (Poeldijk); Met AFC Andel en Nos Jungit Apollo Sint Oedenrode in de Brabantse Top-3 voor Fanfareorkesten, jaren '80; Concoursresultaten Sinds 1952 aan de top van de Superieure Afdeling. 1990 - Bondsconcours te Veldhoven onder leiding van Rudy Siebert: 1e prijs met lof der jury 1994 - Bondsconcours te Veldhoven onder leiding van Rudy Siebert: 1e prijs met lof der jury 1999 - Bondsconcours te Veldhoven onder leiding van Bram Sniekers: 1e prijs met lof der jury 2004 - Bondsconcours te Veldhoven onder leiding van Bram Sniekers: 1e prijs 2008 - Bondsconcours te Veldhoven onder leiding van Frenk Rouschop: 1e prijs 2013 - Bondsconcours te Veldhoven onder leiding van Frenk Rouschop: 1e prijs met lof der jury Actuele doelstelling Verantwoorde muziekkeuzes maken voor het niveaurepertoire door zoveel mogelijk originele composities voor fanfareorkest te programmeren, liefst van Nederlandse componisten: Badings, Van Lijnschoten, Goorhuis, van den Booren, van der Roost, Van Beurden, Hardy Mertens.Ook de betere arrangementen voor fanfareorkest: Stoffels, De Meij, Oosterman. Specifieke uitvoeringen Sacrum Sacramentum - Alexander Comitas Continental Concerto voor piano en fanfare - W.Kalischnig Grenzeloos voor sopraan en fanfareorkest - B. van Beurden Capriccio voor fanfareorkest - Jo van den Booren Aantal leden Ongeveer 60, verdeeld over een originele fanfarebezetting met bugels D

Is Fanfare De Vooruitgang in Kloosterstraat 5, Helmond 5708 GM uw bedrijf? Uw vermelding claimen en meer leads te trekken door het toevoegen van meer content, foto's en andere zakelijke informatie.

Small Business Hub

Wij delen tips, ideeën en advies om u te helpen uw kleine bedrijf uit te breiden.

Bekijk de Small Business Hub

Uw profiel zonder advertenties

Heeft u overwogen om up te graden naar Hotfrog AdVantage? Geen concurrentie advertenties betekent exclusieve focus op uw bedrijf. U staat in het middelpunt.

Meer informatie

[3731056]