Zeilschool Amorgos profileert Almere als Waterstad en watersportcentrum

Zeilschool Amorgos profileert Almere als Waterstad en watersportcentrum van Amorgos Zeilvakanties

Door: Amorgos Zeilvakanties  23-04-2009
Trefwoorden: Watersport, Zeilen, Kitesurfen

Almere komt op allerlei manieren in het nieuws, maar niet vaak als Waterstad met volop mogelijkheden om te genieten van de Watersport. In Almere liggen de Noorderplassen en het Weerwater en de stad grenst aan het IJmeer, Markermeer en het Gooimeer. Er wordt veel gezeild op jachten, zwaardboten, catamaran en zelfs bruine vloot boten, er zijn bekende kitesurf en windsurf spots, er is een wakeboard en waterski baan en een actieve groep micro magic zeilers. Kortom Almere ontwikkelt zich steeds meer tot een uitgebreid watersportcentrum.

Groeiend aantal deelnemers zeilcursussen Amorgos
CWO zeilschool Amorgos heeft in de aanloop naar het seizoen meer deelnemers voor zeilcursussen geregistreerd dan in 2008. Leren zeilen op grotere kajuitjachten lijkt aan populariteit te winnen in en rond Almere.

Wedstrijd zeilen voor iedereen toegankelijk
De zeilschool gaat in 2009 deelnemen aan de avondwedstrijden die door de watersportvereniging Flevomare worden georganiseerd. Iedereen kan zich inschrijven om aan boord van één van de wedstrijdjachten samen met een team instructeurs van de zeilschool te strijden om de winst. Dat kan ook tijdens het ronde om Noord-Holland en de 24 uurs zeilrace komende zomer.

Catamaran spektakel bij Almere
Ook de snelle catamarans op het strand van Muiderzand gaan weer het water op. Iedere zondag in april strijden catamaran zeilers uit het hele land in Almere om de voorjaarsbokaal.

Zelf het water op?
Dat kan: er worden in Muiderzand en Muiderberg surfplanken, lasers, catamarans, zeiljachten en zelfs op afstand bestuurbare micro magics verhuurd. Ook voor beginners zijn er veel mogelijkheden: er wordt hier zeilles op kajuitjacht, catamaran en laser gegeven.

Trefwoorden: Kitesurfen, Watersport, Zeilcursus, Zeilen, Zeilschool